Grupp H

Grupp H

# SM V O F GM IM +/- P
1 Colombia

Colombia

3 2 0 1 5 2 +3 6
2 japan flagga

Japan

3 1 1 1 4 4 0 4
3 Senegal

Senegal

3 1 1 1 4 4 0 4
4 Polen

Polen

3 1 0 2 2 5 -3 3

Grupp H kanske är den mest svårtippade gruppen i hela VM med ett lag som är knappa favoriter. Vilka två lag som kommer ta sig vidare från gruppspelet och spela åttondelsfinal? I Grupp H hittar vi de knappa favoriterna Polen, Colombia, Senegal och Japan.

Grupp H startar gruppspelet 19 juni med att Colombia möter Japan och Polen möter Senegal. Den sista gruppspelsmatchen spelas den 28 juni där Polen möter Japan och Colombia möter Senegal.

Polen knappa favoriter att vinna Grupp H

Det polska landslaget kommer från ett urstarkt VM-kval med hela det europiska VM-kvalets bästa målskytt. Det känns märkligt att skriva att Polen är knappa favoriter när de ska vinna gruppen enkelt. Motståndarna i gruppen är landslag som har mycket höga högstanivåer vilket gör att gruppen i sig blir svårtippad.

Polen borde vinna alla matcher men det kan mycket väl bli så att dem förlorar två och vinner en match och i och med det får lämna VM 2018.

Colombia ett lag med höga toppar och djupa dalar som kan trixa sig vidare från Grupp H

Colombianska herrlandslaget tog sig till kvartsfinal i det senaste VM där det tog stopp. I det senaste Copa América vanna Colombia bronsmedalj. Det är ett landslag med mycket höga toppar men samtidigt är det ett landslag som har lika djupa dalar. Fungerar allt som det skall för Colombia då kan dem bli ett riktigt farligt motstånd som kan ta sig långt i turneringen.

Colombia har alla kvalitéer som behövs för att ta sig vidare till åttondelsfinal där de kan ta full pott i gruppspelet men de kan lika gärna ta noll poäng. Det är minst sagt ett svårtippat lag.

Japan ett landslag som blandar och ger där det kan gå hur som helst för dem i Grupp H

Japan deltog i sin första VM-turnering 1998 i Frankrike och har sedan dess inte missat ett enda världsmästerskap. Japan har lyckats ta sig vidare från gruppspelet varannan gång där dem senast i Brasilien åkte ur gruppspelet. Det betyder statistiskt att de borde gå vidare från gruppspelet till åttondelsfinalerna.

Statistik ljuger aldrig men denna gång måste till och med matematikerna hålla med om att det blir en alldeles för tuff uppgift för Japan. Däremot i denna svängiga grupp finns det en gnutta möjlighet att det faktiskt händer. Vi är inte beredda att räkna bort det japanska herrlandslaget helt.

Senegal är kanske det landslag i Grupp H som är mest svajiga

Senegal kanske är det landslag som är det svajigaste landslaget av dem alla i gruppen. När Senegal spelar kan det sluta hur som helst. Det skulle lika gärna kunna spela ut alla i gruppen och vinna gruppspelet med full pott. Samtidigt som de skulle kunna spela ut alla kan de bli utspelade totalt av alla landslag i gruppen också.

Senegalesiska herrlandslaget  är mycket opålitliga där de behöver ha turen på sin sida för att hålla humöret och spelet uppe. Därför är den första matchen för Senegal mycket viktig, vinner dem den matchen då ökar deras chanser att gå vidare från gruppen drastiskt.

Nyheter om Grupp H

 • Summa Summarum 28 juni VM i Ryssland 2018

  Den sista gruppspels dagen är nu över

  Den sista gruppspels dagen är nu över och vi har fått alla deltagare till åttondelsfinalerna. Under gruppspelet så har vi bjudits på allt från självklarheter till skrällar. Lycka och glädje till sorg och tårar. Dock så är de flesta lagen som vi tippat skulle ta sig vidare med till åttondelsfinalerna med undantag för Tyskland, Peru […]

 • Summa Summarum 24 juni VM i Ryssland 2018

  Englands uppvisningsdag toppades med Kane’s hattrick

  Dagens matcher innebar utklassning från Englands sida, ett hattrick, två tabellettor som efter dagens match fortfarande är tabellettor och Polen som fick vika sig för Colombia. Ja vi får verkligen säga att det var en intressant dag där England fick spela ut ordentligt men också en historisk dag som gav Panama glädje i kubik. Fast dom […]

 • Summa Summarum 19 juni VM i Ryssland 2018

  Styrkedemonstration av värdlandet Ryssland

  Idag den 19 juni avslutades gruppspelsomgång ett samt att gruppspelsomgång två påbörjades där Ryssland skulle bevisa att matchen mot Saudiarabien inte bara var en tillfällighet, Mohamed Salah gjorde VM-debut efter sin skada som han drog på sig i Champions League finalen samt att världsdelen Afrika’s största VM-hopp efter Egypten gjorde entré i turneringen. På förhand […]

 • Grupp H - fotbolls-VM 2018

  Allt om grupp H inför VM i Ryssland 2018

  Vi gör en genomgång av grupp H inför VM starten i Ryssland 2018 Inför VM i Ryssland 2018 är det mycket att hålla koll på, därför gör vi en genomgång av grupp H inför VM starten så att du kan få en aktuell uppdatering om lagen, status och placeringar.

 • Senegal presenterar sin VM trupp

  Senegal gör som Marocko och släppte också vad som är tänkt som en slutgiltig trupp till VM. Här har Aliou Cisse redan tänkt klart och förberett sig på att detta är dom spelare som finns tillgängliga.