Grupp F – med Svenskintresse

En tydlig etta i grupp F men hur ser möjligheterna ut för Sverige att ta plats två.

Grupp F är utan tvekan den mest intressanta världsmästerskapsgruppen av dem alla eftersom du hittar Sverige i den gruppen. Förutom att det svenska landslaget spelar i gruppen hittar du regerande världsmästarna Tyskland samt två mycket andra intressanta landslag. Grupp F har en tydlig gruppfavorit där kampen om andra platsen är ganska öppen.

Vilka landslag deltar i Grupp F

I Grupp F hittar vi först och främst den regerande världsmästaren Tyskland som kommer till VM i Ryssland som en av dem stora favoriterna att vinna VM-guld. Tyskland skulle skriva in sig i historien om de lyckades med bedriften att försvara sitt VM-guld. Inte bara att dem skulle bli det första landslaget i årtiondet att göra det utan att det även då tillsammans med Brasilien skulle vara det landslag som vunnit flest guldmedaljer.

Tillsammans med superfavoriterna Tyskland i F-Gruppen hittar du Mexiko, Sverige och Sydkorea. Kampen om andraplatsen kommer bli extremt tuff där Mexiko är knappa favoriter till att ta hem andraplatsen.

Vi svenskar hoppas självklart på att Sverige ska ta hem andraplatsen i gruppen vilket är fullt möjligt. Grupp F är den med intressanta världsmästerskapsgruppen och kommer avgöras i sista omgången.

Tyskland och Sverige går vidare från Grupp F

Det enda som talar mot Tyskland är att i de två senaste mästerskapen har de regerande världsmästarna inte tagit sig vidare från gruppspelet. Det finns en liten möjlighet att dem skulle bli det tredje landslaget att klara av den bedriften om inte den tyska maskinen faller ihop totalt. Tyskland blir den klara gruppettan med full poäng.

Sverige tar sig vidare från gruppspelet genom att de vinner första matchen mot Sydkorea, förlorar andra matchen mot Tyskland och i den sista gruppspelsmatchen mot Mexiko är Sverige tvungna att vinna matchen för att ta sig till åttondelsfinalen vilket dem gör.

PS. Det är hjärtat och inte det analytiska som står bakom uttalandet om att Sverige går vidare från gruppspelet. Vi får hoppas på att hjärtat har rätt!