Grupp G

Grupp G

# SM V O F GM IM +/- P
1 Belgien

Belgien

3 3 0 0 9 2 +7 9
2 England

England

3 2 0 1 8 3 +5 6
3 Tunisien

Tunisien

3 1 0 2 5 8 -3 3
4 Panama

Panama

3 0 0 3 2 11 -9 0

Grupp G är en grupp med kanske ett av VM mest intressanta lag som en hel fotbollsvärld väntar på ska få sitt genombrott. Vi pratar självklart om Belgien som har hamnat i samma grupp som ett annat omtalat landslag som alltid skapar rubriker, England. Utöver dessa två omtalade landslag i Grupp G hittar vi också Tunisien och Panama.

Grupp G startar den 18 juni med att Belgien möter Panama och England möter Tunisien. Den sista omgången i Grupp G spelas 28 juni med att Belgien möter England och Panama möter Tunisien.

Belgien är inte bara favoriter att vinna Grupp G utan även en av favoriterna att vinna en VM medalj

Belgien kommer till VM i Ryssland 2018 som en av dem stora favoriterna att ta hem en VM-medalj. En del experter har även tippat att Belgien skall vinna VM-guld. Favoritskapet är befogat med tanke på vilket fantastiskt landslag dem ställer upp med i VM. Däremot är de inte ensamma om att ha ett fantastiskt landslag där deras nackdel är rutinen.

Det belgiska landslaget är fortfarande ett relativt ungt landslag jämfört med andra topptippade landslag. Belgiens första prov blir att ta sig vidare från gruppspelet vilket de borde göra utan några som helst problem. Om de vinner F Gruppen avgörs i sista omgången när de möter England.

England som alltid har skyhöga förväntningar och tar sig enkelt vidare från Grupp F

Det engelska herrlandslaget har av någon märklig anledning alltid skyhöga förväntningar på sig. Oftast är förväntningarna från det engelska folket orealistiska. På senare år har förhoppningarna sjunkit i och med att landslaget har blivit sämre och inte längre har samma mängd världsstjärnor som det hade förut. Detta kan ligga det engelska landslaget i fatet i och med att de inte har samma press hemifrån längre.

England kommer ta sig vidare från gruppspelet mycket enkelt där den enda förlusten och poängtappen kan komma mot Belgien. Allt annat skulle ses som ett praktfiasko.

Panama debuterar i VM där dem inte tar sig vidare från Grupp F

Det panamanska herrlandslaget är debutanter där VM i Ryssland 2018 bli deras första världsmästerskap. Panama har ett ganska intressant landslag där det av någon anledning känns farligare än vad dem kanske är. Kanske för att dem är debutanter där ett helt land rider på sin första VM-våg.

Panama ska inte klara sig vidare från Gupp F, däremot har man sett större mirakel i VM-sammanhang. Panama kommer troligen kunna kryssa av sin fösta VM-poäng, första VM-mål och kanske första VM-segern. Bara de tre punkterna är något som är stort för landet.

Tunisien är ute på tunn is i Grupp F

Det tunisiska landslaget har varit med i fem stycken VM men inte presterat något märkvärdigt. I de VM man har varit med i har medaljerna och utmärkelserna lyst med sin frånvaro. VM-kvalspelet var relativt enkelt för Tunisien där vi främst tänker på motståndet och inte hur Tunisien presterade som lag.

Rysslands VM kommer bli betydligt mycket tuffare för Tunisien där risken är överhängande att de inte kommer ta ett enda poäng i gruppspelet. Otur för dem tunisiska fansen att dem skulle hamna i sådan pass svår grupp som de hamnade i.

Nyheter om Grupp G

 • Summa Summarum 28 juni VM i Ryssland 2018

  Den sista gruppspels dagen är nu över

  Den sista gruppspels dagen är nu över och vi har fått alla deltagare till åttondelsfinalerna. Under gruppspelet så har vi bjudits på allt från självklarheter till skrällar. Lycka och glädje till sorg och tårar. Dock så är de flesta lagen som vi tippat skulle ta sig vidare med till åttondelsfinalerna med undantag för Tyskland, Peru […]

 • Summa Summarum 24 juni VM i Ryssland 2018

  Englands uppvisningsdag toppades med Kane’s hattrick

  Dagens matcher innebar utklassning från Englands sida, ett hattrick, två tabellettor som efter dagens match fortfarande är tabellettor och Polen som fick vika sig för Colombia. Ja vi får verkligen säga att det var en intressant dag där England fick spela ut ordentligt men också en historisk dag som gav Panama glädje i kubik. Fast dom […]

 • Summa Summarum 18 juni VM i Ryssland 2018

  En glädjedag i VM för Sverige

  Det var vinna eller försvinna för Blågult i matchen mot Sydkorea och vi gjorde det på bästa sätt. Granqvist blev matchhjälte när han slog in 1-0

 • Grupp G - fotbolls-VM 2018

  Allt om grupp G inför VM i Ryssland 2018

  Vi gör en genomgång av grupp G inför VM starten i Ryssland 2018. Är gruppen redan klar när man läser dom två första lagen i grupp G här ovan? Åker Panama och Tunisien till VM helt i onödan? Vad tror ni? Kikar man på pappret ser det onekligen ut så. Både Belgien och England borde […]

 • Belgien har nu släppt sin preliminära trupp till VM

  Belgien har nu släppt sin trupp och många funderingar fanns det om Nainggolan skulle finnas med men det är han inte och han kontrade snabbt idag med att säga ifrån sig kommande landslagsspel för Belgien.