Grupp B

Grupp B

# SM V O F GM IM +/- P
1 Spanien

Spanien

3 1 2 0 6 5 +1 5
2 Portugal

Portugal

3 1 2 0 5 4 +1 5
3 Iran

Iran

3 1 1 1 2 2 0 4
4 Marocko

Marocko

3 0 1 2 2 4 -2 1

Grupp B är kanske en av dem mest intressanta grupperna under världsmästerskapet 2018 i Ryssland. Anledningen till att den är så pass intressant är inte för att det kommer bli en jämn grupp utan för att det finns två riktigt bra lag i gruppen. I Grupp B spelar Spanien, Portugal, Marocko och Iran. Spanien och Portugal ses som dem självklara landslagen att gå vidare från gruppspelet i VM 2018.

Iran och Marocko kommer inte kunna störa de två jättefavoriterna i Grupp B. Det måste ändå ses som en smula otur att de hamnade i en sådan tuff grupp som de har gjort. VM gruppspelet drar igång den 15 juni i och med att Marocko möter Iran och Spanien möter Portugal. Grupp B spelar sin sista gruppspelsmatch den 25 juni.

Spanien storfavoriter i Grupp B

Det spanska herrlandslaget ses som de stora favoriterna i Grupp B trots att de regerande europiska mästarna är med i gruppen. Spanien har under 2000-talet dominerat fotbollen genom att vinna 1 VM guld och 2 EM guld. Det är inte bara det spanska landslaget som har dominerat utan också den inhemska ligan, La Liga.

Spanien vinner gruppen enkelt genom att inte tappa ett enda poäng i gruppspelet trots att de öppnar VM-spelet med att möta Portugal.

Portugal tappar poäng i en match och slutar på andra plats i Grupp B

Portugal kommer till VM i Ryssland som regerande europeiska mästare där de har som dröm att bli den fjärde nationen att vinna både EM och VM i följd. Den drömmen kommer inte försvinna under gruppspelet. Det portugisiska landslaget kommer ta sig vidare från gruppspelet tämligen enkelt där det enda poängtappet kommer mot Spanien.

Portugal har ett relativt svagt landslag men det har världens bästa fotbollsspelare i form av Cristiano Ronaldo. I praktiken skulle han kunna vinna VM guld på egen hand åt Portugal om de resterande landslagsspelarna gör sitt jobb och lite mer.

Marocko kan stå för den största skrällen i gruppspelet

Det var 20 år sedan det marockanska herrlandslaget deltog i ett världsmästerskap. I VM 2018 är det äntligen dags för Marocko att delta i VM igen. Marocko kommer med ett mycket starkt landslag till VM där dem inte förlorade en enda match under det afrikanska VM-kvalet.

Det formstarka landslaget har haft otur att de har hamnat  sådan stark VM-grupp som de har gjort. Hade de hamnat i en annan grupp än just grupp B hade de kanske haft chansen att gå vidare från gruppen. Nu ser det tyvärr ut som att de inte kommer gå vidare från gruppen om de inte står för VM’s största skräll. I varje mästerskap har det hänt att att landslag har gått vidare från gruppen trots att ingen trodde på att det skulle hända. Ska Marocko skrälla och ta sig vidare från Grupp B?

Iran slutar sist i Grupp B

Iran kommer till VM i Ryssland med det starkaste landslag som nationen någonsin har haft. Tyvärr hamnar det i en extremt svår VM-grupp där de på sin höjd lyckas med bedriften att spela lika mot någon av motståndarna i gruppspelet och får med sig ett poäng. Realistiskt sett tar inte det iranska landslaget ett enda poäng.

Nyheter om Grupp B

 • Första förlusten för värdnationen Ryssland

  Ja det här var en dag med mycket underhållning av olika slag och matcher som tippats på förhand och som inte gått in. Även Ronaldo fick känna på hur det var att inte sätta en straff och det var nära rött kort för honom efter VAR granskning.

 • Vårt bästa speltips Iran – Portugal

  Funderar du på hur du ska hitta bästa oddset för Iran – Portugal idag. Vi har ett bra tips till dig om du inte ännu är kund hos Betfair. Vi kan tipsa om ett riktigt bra boostat odds du kan ta del av idag om du vill testa möjligheten att sätta max 50 kr på […]

 • Summa Summarum 20 juni VM i Ryssland 2018

  Vm-slutspelet börjar ta sin form tidigt i andra omgången

  VM slutspelet börjar ta sin form tidigt i andra omgången och det kommer bara bli mer tydligt ju längre vi kommer i turneringen. Idag så var det dags för Marocko och Saudiarabien att slåss för sitt turneringsliv som bägge inte lyckades med. Det ska till ett mirakel om Marocko ska lyckas ta sig förbi ett […]

 • Summa Summarum 15 juni VM i Ryssland 2018

  Summa Summarum matchdag 15 juni VM i Ryssland 2018

  Andra dagen på VM och tre matcher har spelats, en har gått som vi tänkt, en har verkligen stuckit ut och en har varit ett möte mellan två stora fotbollsnationer.

 • Spaniens herrlandslag i fotboll

  Spanien sparkar tränaren dagen före VM starten

  Ett lag utan tränare är vad som hände det spanska herrlandslaget när tränaren Julien Lopetegui fick klart med Champions League laget Real Madrid.