Grupp A

Grupp A

# SM V O F GM IM +/- P
1 Uruguay

Uruguay

3 3 0 0 5 0 +5 9
2 Ryssland

Ryssland

3 2 0 1 8 4 +4 6
3 Saudiarabien

Saudiarabien

3 1 0 2 2 7 -5 3
4 Egypten

Egypten

3 0 0 3 2 6 -4 0

Grupp A är den gruppen som hemmanationen alltid hamnar i. Hemmanationen hamnar alltid i seedningsgrupp 1 tillsammans med de andra topprankande fotbollsnationerna. Grupp A består av värdnationen Ryssland, Egypten, Saudiarabien och Uruguay.

Av 20 världsmästerskap har värdnationen lyckats gå vidare från gruppspelet vid 19 tillfällen. Det ser onekligen ut som Ryssland kommer bibehålla traditionen att ta sig vidare från gruppspelet tack vare den tursamma lottningen.

Grupp A startar sitt världsmästerskap den 14 juni 2018 klockan 18.00 med att Ryssland ställs mot Saudiarabien. Den sista gruppspelsmatchen spelas den 25 juni där alla lag spelar samma tid för att inte skapa fördel för något av lagen.

Lyckosam lottning för värdnationen Ryssland

Värdnationen Ryssland fick verkligen en tursam lottning där de fick alla de sämre landslagen i varje seedningsgrupp. Hemmafans och experter förväntar sig att Ryssland skall ta sig vidare från gruppen, allt annat är en stor besvikelse. Det stora hotet mot Ryssland är Uruguay som borde ses som gruppfavoriter. Annars är Egypten ett lag som slår i underläge och som kan skrälla sig vidare från gruppspelet.

Tittar man match för match bör Ryssland ta minst 6 poäng i gruppspelet vilket skall räcka för att ta sig vidare från gruppen.

Gruppfavoriterna i Grupp A är Uruguay

Kikar vi på ranking är Uruguay favoriten i Grupp A. Uruguay är ett landslag som vunnit VM-guld vid två tillfällen och som nästan alltid tar sig vidare från gruppspelet. I VM 2010 i Sydafrika lyckades Uruguay skrälla sig ända till semifinalen där dem till slut åkte ut.

Uruguay ser inte lika starka ut som de gjorde för fyra år sedan, däremot skall man aldrig räkna bort dem.  De har också en hel del intressanta spelare som kan vara härförare på vägen mot åttondelsfinalen och som man ska akta sig ordentligt för.

Uruguay kommer med största sannolikhet att vinna alla sina gruppspelsmatcher där dem som sämst kommer spela oavgjort mot Ryssland eller Egypten.

Egypten har chansen att skrälla i Grupp A

Egyptens fotbollslandslag har chansen att skrälla sig vidare från gruppspelet genom att störa både Ryssland och Uruguay. Egypten har gått från klarhet till klarhet den senaste tiden där de dessutom har en forward i form av Mohamed Salah som har varit glödhet under 2018. Salah har ett fantastiskt målsnitt i landslaget där man kan räkna med att att han kommer göra minst två mål under mästerskapet.

Sannolikheten att Egypten ska vidare är inte jättestor men däremot finns det en chans om det helt enkelt studsar deras väg. Därför vill vi höja ett varningens finger för Egypten.

Saudiarabien tar inte ett enda poäng i Grupp A

Saudiarabiens herrlandslag kommer till en mycket lätt grupp men deras kvalitéer kommer inte räcka till i denna grupp. Sannolikt kommer Saudiarabien inte ta ett enda poäng under gruppspelet där deras enda chans egentligen att ta poäng är mot Ryssland i öppningsmatchen. I och med att öppningsmatcher alltid kan sluta lite hur som helst och att värdnationen har en enorm press på sig.

Nyheter om Grupp A

 • Första förlusten för värdnationen Ryssland

  Ja det här var en dag med mycket underhållning av olika slag och matcher som tippats på förhand och som inte gått in. Även Ronaldo fick känna på hur det var att inte sätta en straff och det var nära rött kort för honom efter VAR granskning.

 • Summa Summarum 20 juni VM i Ryssland 2018

  Vm-slutspelet börjar ta sin form tidigt i andra omgången

  VM slutspelet börjar ta sin form tidigt i andra omgången och det kommer bara bli mer tydligt ju längre vi kommer i turneringen. Idag så var det dags för Marocko och Saudiarabien att slåss för sitt turneringsliv som bägge inte lyckades med. Det ska till ett mirakel om Marocko ska lyckas ta sig förbi ett […]

 • Summa Summarum 19 juni VM i Ryssland 2018

  Styrkedemonstration av värdlandet Ryssland

  Idag den 19 juni avslutades gruppspelsomgång ett samt att gruppspelsomgång två påbörjades där Ryssland skulle bevisa att matchen mot Saudiarabien inte bara var en tillfällighet, Mohamed Salah gjorde VM-debut efter sin skada som han drog på sig i Champions League finalen samt att världsdelen Afrika’s största VM-hopp efter Egypten gjorde entré i turneringen. På förhand […]

 • Summa Summarum 15 juni VM i Ryssland 2018

  Summa Summarum matchdag 15 juni VM i Ryssland 2018

  Andra dagen på VM och tre matcher har spelats, en har gått som vi tänkt, en har verkligen stuckit ut och en har varit ett möte mellan två stora fotbollsnationer.

 • En magisk inledning av Ryssland, det resultatet hade vi inte tippat

  Det trodde vi inte, det kan vi säga direkt. Vi hade tippat kanske 2-1 till Ryssland och en ganska försiktig match, nu vart det en utklassning med 5-0. Hur gick det till?