Grupp A – gruppen med värdnationen Ryssland

Grupp A innehåller värdnationen Ryssland

Traditionsenligt hamnar alltid värdnationen i Grupp A där värdnationen också spelar mästerskapets öppningsmatch. Under de hittills 20 spelade fotbolls VM har det bara hänt en gång att en värdnation har missat att gå vidare från gruppspelet, det hände 2010 när Sydafrika stod som värdnation.

Vilka landslag är med i Grupp A?

Grupp A består av Ryssland, Saudiarabien, Egypten och Uruguay. Gruppen är kanske det absolut tråkigaste i hela VM där inget landslag ses som ett hot. Lottningen var extremt tursam för värdnationen där dem utan problem skall ta sig vidare från gruppen. Värdnationen har som vana att ta sig vidare från gruppen, det har bara hänt vid ett tidigare tillfälle att en värdnation inte tagit sig vidare från gruppspelet och det var för 8 år sedan i Sydafrika.

För att du inte ska missa en enda match hittar du alla tv-tider för Fotbolls VM 2018 hos oss. Vi listar respektive match samt vilken kanal matchen spelas på.

Uruguay och Ryssland är klara favoriter att gå vidare från Grupp A

Det finns två solklara favoriter i Grupp A där Ryssland och Uruguay ska ta sig vidare från gruppen utan några som helst problem alls. Som sämst kommer Ryssland och Uruguay ha 6 poäng vardera när gruppspelet är färdigspelat. Det enda egentliga hotet i gruppen för både Uruguay och Ryssland är Egypten med stekheta Mohamed Salah som på egen hand skulle kunna skaka om grupp A ganska rejält.

Nyckelmatcherna för både Uruguay och Ryssland är de två matcherna dem spelar. Ryssland öppnar VM genom att möta Saudiarabien och Uruguay möter Egypten dagen efter. Vinner både Ryssland och Uruguay dessa två matcher ska mycket till för att de skall missa att gå vidare från gruppspelet.

Oavsett vilket landslag som tar sig vidare från gruppspelet kommer det bli respass för alla lagen redan i åttondelsfinalen om de inte är någon nation som lyckas skrälla sig till åttondelsfinal och de står som de första utmanarna i åttondelsfinalen.