Grupp D

Grupp D

# SM V O F GM IM +/- P
1 Kroatien

Kroatien

3 3 0 0 7 1 +6 9
2 Argentina

Argentina

3 1 1 1 3 5 -2 4
3 Nigeria

Nigeria

3 1 0 2 3 4 -1 3
4 Island

Island

3 0 1 2 2 5 -3 1

Grupp D är en grupp med en blandning av nationer från olika världsdelar och traditioner. Grupp D består av Argentina, Island, Kroatien och Nigeria. Gruppen kanske inte är den mest intressanta VM-gruppen av dem alla däremot är det en grupp som innehar Lionel Messi och skrällnationen Island.

Grupp D starar den 16 juni med att Argentina möter Island och Kroatien möter Nigeria. Den sista gruppspelsmatchen spelas den 26 juni där Argentina möter Nigeria och Island möter Kroatien.

Utgången i Grupp D är mycket oviss trots att den kan kännas relativt självklar. 

Grupp D’s största stjärna är Argentinas Lionel Messi

Det argentinska fotbollslandslaget är ett landslag som har fina traditioner när det kommer till världsmästerskapet. I det senaste VM:et lyckades Argentina ta sig ända till final där de förlorade finalen mot Tyskland. Argentina nu som då var ett landslag på pappret som inte ansågs som ett hot.

Precis som nu och som i det senaste världsmästerskapet har Argentina den lilla trollkarlen Lionel Messi. Den argentinska världsspelaren skulle nästan på egen hand klara av att ta Argentina till VM-guld där det enda han behöver är att alla spelare runt honom höjs ett snäpp och att några bollar studsar Argentinas väg.

Argentina borde vinna gruppen där de har råd med att vinna enbart en match och spela oavgjort resterande matcher.

Kroatien landslaget som ska vända krisen i Grupp D

Kroatiska herrlandslaget är ett landslag med enorm kris där den största stjärnan Luka Modrić är inblandad i en rättegång med den mest hatade mannen inom den kroatiska fotbollen. Trots att Modrić idag inte är speciellt omtyckt av de kroatiska fotbollsfansen kommer han leda sitt landslag i detta VM tillsammans med de andra världsspelarna vidare från grupp D.

Allt annat än topp två i Grupp D kommer ses som en enorm besvikelse. Vi är övertygade om att det Kroatiska folket kommer få se sitt kära landslag spela minst en åttondelsfinal.

Kommer Islands skrällresa ta slut i Grupp D

Det isländska fotbollslandslaget skrällde sig ända till Europamästerskapet 2016 där de skrällde sig vidare från gruppen. Skrällresan tog inte slut i EM utan den fortsatte ända in i VM-kvalet där Island slutade som etta in sin kvalgrupp. Island är inte längre en pytteliten nation som skräller sig till de stora mästerskapen utan dem är ett landslag att räkna med.

Island ställs inför sitt första världsmästerskap när de deltar i VM 2018 i Ryssland. Landslaget har inte fått en lätt uppgift när de har hamnat i samma grupp som både Kroatien, Argentina och Nigeria. Det kan sluta med att Island tar hem noll poäng i sitt första VM där det även kan sluta med att de skräller sig vidare från grupp D på bekostnad av Argentina eller Kroatien.

Jag tror att en hel fotbollsvärld hoppas Island fortsätter sin fantastiska saga där de skräller sig vidare till en åttondelsfinal.

Nigeria slutar sitt VM i Grupp D utan en enda seger

Nigerianska landslaget kunde fått en lättare uppgift än att hamna i den mycket starka Grupp D. Nigeria är motståndaren som alla ska vinna mot vilket är ett ganska behagligt läge för Nigeria där dem kan spela varje match väldigt avslappnat.

Nigeria kommer inte vinna en enda match i Grupp D. De spelar som bäst någon oavgjord där risken är relativt hög att dem inte kommer ta ett enda poäng under mästerskapet.

Nyheter om Grupp D

 • Summa Summarum 26 juni VM i Ryssland 2018

  Grupp C och D har nu fått sina vinnare

  Idag var det dags att avsluta gruppspelet för grupp C och D. En dag med mycket glädje, sorg och ilska. Danmark och Frankrike behövde bara spela oavgjort för att ta sig vidare vilket de även lyckades att göra. Läs mer för att se hur det gick för Nigeria, Argentina, Island och Kroatien.

 • Vårt bästa speltips 26/6 Argentina – Nigeria

  Här kommer det bästa tipset inför Argentina – Nigeria idag. Vi på vmguide.se har fått till ett riktigt bra odds hos Betfair. Fotbollsnationen Argentina har haft ett riktigt jobbigt VM hittills med en förlust mot glödheta Kroatien och ett oavgjort resultat mot Island. Nu är det dags för argentinarna att möta Nigeria i en vinna […]

 • Summa Summarum 22 juni VM i Ryssland 2018

  En spelomgång som höjde VM målsnitt

  Den 22:a Juni 2018 var det dags för sambafotboll, afrikansk dans, vulkaniskt tråkboll och ett laddad möte mellan Serbien och Schweiz. Trots att VM matcherna på förhand såg ganska tråkiga ut var det en riktigt spännande VM-dag.

 • Summa Summarum 21 juni VM i Ryssland 2018

  Argentina utklassade av Kroatien och öppnar för Island

  Gruppspelen levererar nu intressanta matcher där lagen gör sitt yttersta för att ta sig vidare och för några slutar deltagandet i VM i denna omgång. Gruppspelstabellernas sammanställning talar sitt tydliga språk och för en del hänger allt på en mycket skör tråd.

 • Argentinas tränare anklagas för sexuellt ofredande

  Några dagar före den första matchen för Argentina anklagas nu Jorge Sampaoli av en journalist för att ha sexuellt ofredat en kock på landslagets träningsläger. Jorge och förbundet avvisar anklagelserna.