Grupp C

Grupp C

# SM V O F GM IM +/- P
1 Frankrike

Frankrike

3 2 1 0 3 1 +2 7
2 Danmark

Danmark

3 1 2 0 2 1 +1 5
3 Peru

Peru

3 1 0 2 2 2 0 3
4 Australien

Australien

3 0 1 2 2 5 -3 1

Grupp C är en väldigt intressant VM-grupp där vi hittar våra nordiska grannar Danmark samt Peru, Frankrike och Australien. På förhand är det en mycket tuff grupp.

Frankrike som är en av favoriterna att vinna VM-guld, Peru som på allvar börjar etablera sig i världstoppen, Danmark som alltid är stabila i ett världsmästerskap och Australien som har skrällpotential.

Grupp C startar den 16 juni med att Frankrike möter Australien och  den andra matchen spelar Danmark mot Peru. Första matchen för respektive lag är extra viktig. Sista gruppspelsmatchen spelas den 26 juni där Frankrike avslutar mot Danmark och Peru avslutar mot Australien. Sista omgången kan mycket väl var den omgång det avgöras vilka två lag som tar sig vidare till åttondelsfinalen.

Frankrike ett landslag med guldvittring som ställs för första testet i Grupp C

Franska herrlandslaget kommer till VM i Ryssland 2018 som en av de största favoriterna. Det stora testet för fransmännen är att spela som ett lag, lyckas de få ihop det kommer de bli svårstoppade i VM. Tyvärr brukar franska landslaget ha svårigheter med att få ihop det när det kommer till mästerskap, däremot såg vi ett mycket mognare Frankrike i EM 2016 på hemmaplan.

Frankrike spelade för varandra och visade fantastisk stryka som lag. Nu är spelarna två år äldre och kan bli en av de lagen som står som vinnare när VM 2018 är slut.

Peru den troliga grupptvåan i Grupp C

Peruanska herrlandslaget är ett landslag som har gått från klarhet till klarhet de senaste åren. I mars 2018 rankades Peru som det 11:e bästa fotbollslandslaget av FIFA. Peru har inte deltagit i VM sedan 1982 där en 36 års väntan äntligen är över. Väntan är över med besked också, de kommer till världsmästerskapet som en av skrällalternativen där det inte är helt omöjligt att de står som en av medaljörerna.

Peru har mycket att visa i gruppspelet där det kan sluta 1, 2 eller 3. Jämför man alla speltrupper med varandra skall Peru sluta på 2:a plats i Grupp C.

Grupp C’s skrällalternativ måste ändå vara Danmark

Det danska landslaget är ett landslag som besitter ungefär samma spelarkvalité som det svenska landslaget där den enda skillnaden är att danskarna är individuellt skickligare. Tack var den skickligheten som många danska spelare har är det svårt att räkna bort Danmark från någon av topp två platserna.

Danmark skall inte gå vidare från gruppen men i ett VM-gruppspel kan allt hända och inget är omöjligt. Är det något lag mellan Danmark och Australien som skall skrälla är det Danmark. De har kapaciteten att skaka både Frankrike och Peru när de har en bra dag.

Sista platsen i Grupp C tar Australien

Australien har aldrig någonsin setts som en stark fotbollsnation, däremot har de alltid spelat som ett lag vilket har gjort att dem har tagit fler VM-poäng än vad som förväntas av dem. Danmark är vårt skräll lag i Grupp C, men vi vill höja ett pyttelitet finger för det australienska herrlandslaget också.

Australien har tagit sig vidare från gruppspelet förut och lyckas dem kryssa mot både Frankrike och Peru för att sedan vinna mot Danmark och om det scenariot inträffar kommer de vara ett av lagen som tar sig till åttondelsfinalen.

Nyheter om Grupp C

 • Summa Summarum 26 juni VM i Ryssland 2018

  Grupp C och D har nu fått sina vinnare

  Idag var det dags att avsluta gruppspelet för grupp C och D. En dag med mycket glädje, sorg och ilska. Danmark och Frankrike behövde bara spela oavgjort för att ta sig vidare vilket de även lyckades att göra. Läs mer för att se hur det gick för Nigeria, Argentina, Island och Kroatien.

 • Vårt bästa speltips Danmark – Frankrike

  Här kommer det bästa tipset inför Danmark – Frankrike idag. Vi på vmguide.se har fått till ett riktigt bra odds hos Betfair. Gruppettan Frankrike tar sig an grupptvåan Danmark. Det kommer bli en riktigt intressant match med mycket action. Vi tvivlar inte på att fransoserna kommer få det jobbigt, speciellt i första halvlek. Men vi […]

 • Summa Summarum 21 juni VM i Ryssland 2018

  Argentina utklassade av Kroatien och öppnar för Island

  Gruppspelen levererar nu intressanta matcher där lagen gör sitt yttersta för att ta sig vidare och för några slutar deltagandet i VM i denna omgång. Gruppspelstabellernas sammanställning talar sitt tydliga språk och för en del hänger allt på en mycket skör tråd.

 • Grupp C - fotbolls-VM 2018

  Allt om grupp C inför VM i Ryssland 2018

  Vi gör en genomgång av grupp C inför VM starten i Ryssland 2018 En spännande grupp det här, enligt oss finns två favoriter, alltså Frankrike och Peru och sen två lag som kämpar för att komma uppåt i tabellen. Kan bli riktigt intressant följa utvecklingen vilka som kommer ta poäng av varandra och om favoriterna […]

 • Didier Deschamps släpper Frankrikes preliminära trupp inför VM.

  Frankrikes landslag i fotboll har alltid varit en stark spelare när det kommer till VM. Fransmännen är klara för sitt sjätte mästerskap i rad och de verkar vara riktigt sugna på att bevisa vad de går för. Senaste gången de hade en betydande roll i VM var 2006 när det förlorade guldet mot Italien.