Grupp E

Grupp E

# SM V O F GM IM +/- P
1 Brasilien

Brasilien

3 2 1 0 5 1 +4 7
2 Schweiz

Schweiz

3 1 2 0 5 4 +1 5
3 Serbien

Serbien

3 1 0 2 2 4 -2 3
4 Costa Rica

Costa Rica

3 0 1 2 2 5 -3 1

Grupp E är en relativt tråkig VM-grupp med profilfattiga landslag där ett landslag väger upp med ett starkt landslag och gör gruppen intressant. Grupp E består av Brasilien, Costa Rica, Schweiz och Serbien.

Brasilien är det stora dragplåstret i gruppen med sin fantastiska VM-historik. Brasilien har inte missat ett enda världsmästerskap och de är landslaget som vunnit flest VM-Guld (5 stycken).

Grupp E startar den 17 juni med att Costa Rica möter Serbien och Brasilien möter Schweiz. Gruppen avslutas den 27 juni med att Brasilien möter Serbien och Schweiz möter Costa Rica.

Brasilien är jättefavoriter i Grupp E

Brasilien kommer till det 21:a världsmästerskapet med ett enastående VM-facit där de inte missat en enda VM-turnering. Totalt har dem vunnit 5 VM-guld, 2 VM-silver och 2 VM-brons. I det senaste världsmästerskapet som var på hemmaplan slutade Brasilien 4:a efter förnedringen i semifinalen mot Tyskland.

Det brasilianska herrlandslaget har en enorm revanschlust där allt annat än en VM-medalj kommer ses som ett praktfiasko. Det stora orosmomentet är om landets härförare Neymar kommer bli återställd från sin knäskada. Allt talar för att han kommer tillbaka strax innan VM. Med eller utan Neymar ska Brasilien ta sig vidare från Grupp E.

Alplandet Schweiz ses som favoriter att ta hem andraplatsen i Grupp E

Schweiz är en fotbollsnation som alltid har haft respekt med sig trots att dem aldrig lyckats med några enastående placeringar i VM. Schweiz stora styrka har alltid varit kollektivet blandat med att de har haft spelare i de stora ligorna som vet vad som krävs för att ta poäng i tuffa matcher.

Schweiziska landslaget kommer med största sannolikhet enbart tappa poäng mot Brasilien där de vinner eller spelar oavgjort de två andra matcherna.

Costa Rica är ett landslag att räkna med i Grupp E

Costa Ricas landslag är ett landslag som man aldrig ska räkna bort. Costa Rica har deltagit i VM vid tre tillfällen där dem har tagit sig vidare från gruppspelet två gånger. Senast i VM 2014 lyckades Costa Rica ta sig ända till kvartsfinalen.

Landslaget har inte spelmaterialet på sin sida däremot har det statistiken och traditionen på sin sida. Det är inte helt omöjligt för Costa Rica att ta sig vidare från gruppspelet trots att det känns snudd på omöjligt.

Serbien hamnar i Grupp E i sitt andra världsmästerskap

Serbien deltar i sitt andra världsmästerskap som självständiga landet Serbien. Nationen tillsammans med andra nationer i form av Jugoslavien har deltagit i flera VM. Det Serbiska landslaget kommer till fotbolls VM 2018 med mycket självförtroende där de enbart förlorade en enda match i VM-kvalet.

Serbien kliver in i Grupp E som en av de andra tre landslagen som kan gå vidare från gruppspelet tillsammans med Brasilien. Uppgiften är mycket svår där det gäller att få ihop det från dag ett i den superviktiga matchen mot Costa Rica. Vinner Seriben den, då finns det alla möjligheter i världen att de går vidare till åttondelsfinalen. Förlorar man den matchen då blir det nog svårt för Serbien att ta sig vidare från gruppspelet.

Nyheter om Grupp E

 • Sverige är vidare till åttondelsfinal tillsammans med Mexiko

  Herregud, Sverige vann gruppen med Mexiko på andra plats. Det var det inte någon som hade tippat i förhand. Sen att regerande mästarna åkte ur i gruppspelet och förlorade mot Sydkorea, ojojoj, vilken dag.

 • Summa Summarum 22 juni VM i Ryssland 2018

  En spelomgång som höjde VM målsnitt

  Den 22:a Juni 2018 var det dags för sambafotboll, afrikansk dans, vulkaniskt tråkboll och ett laddad möte mellan Serbien och Schweiz. Trots att VM matcherna på förhand såg ganska tråkiga ut var det en riktigt spännande VM-dag.

 • Summa Summarum 17 juni VM i Ryssland 2018

  En händelserik dag i VM och en ordentlig skräll av Mexiko

  Dag fyra av fotbolls VM i Ryssland 2018 är nu avslutad och det är ett händelserikt världsmästerskap hittills. Många gula kort, straffar och även en skräll. Det stora händelsen var idag matchen mellan Mexiko och Tyskland som slutade i ren katastrof för både Tyskland och Sverige. Mexiko som var den solklara underdogen visade upp sina […]

 • Grupp E - fotbolls-VM 2018

  Allt om grupp E inför VM i Ryssland 2018

  Vi gör en genomgång av grupp E inför VM starten i Ryssland 2018 En mycket spännande grupp med ett mixat innehåll där mycket kan hända just kring andra platsen. Det känns helt öppet om det blir Schweiz eller Costa Rica som kommer få gå vidare. Undrar du hur vi resonerar kring det? Då är det […]

 • Costa_Rica_herrlandslag-fotboll-world-cup-2018

  Costa Ricas preliminära trupp inför VM är här med en spelare från allsvenskan

  Costa Ricas tränare Óscar Ramírez släppte idag den preliminära truppen inför VM 2018 i Ryssland. Bland spelarna finns Ian Smith som just nu spelar som back för Norrköping i allsvenskan. Óscar har varit tränare sedan 2015 så det blir första världsmästerskapet för honom.