Neymars fotskada äventyrar deltagandet i VM

Det som inte fick hända har dessvärre hänt och det gäller då både för PSG och för Brasilien. Såklart tänker vi på Neymars fotskada som inträffade i matchen med Marseille den 25 februari.

Neymar fick en spricka i yttre mellanfotsbenet

Det var en enkel sammanstötning efter en rusning efter bollen mellan Neymar och nr 17 i Marseille, Bouna. På något sätt kommer Neymar ner med foten lite snett och skadan är ett faktum. Neymar fick lämna planen på bår.

Neymar fick en spricka i det yttre mellanfotsbenet och flögs till Rio de Janeiro för att bli opererad av landslagsläkaren för det Brasilianska landslaget Rodrigo Lasmar.

Han meddelar att operationen har gått bra men att det blir en första rehabilitering på ungefär sex veckor. Innan Neymar är helt återställd kan det ta tre månader.

Neymar kan missa VM i Ryssland 2018

Med en rehabilitering på tre månader kan VM vara i fara. Idrottsmän av den här kalibern är extremt tränade och läkeprocessen kan såklart gå bra och snabbare men i detta fall tror vi inte att man vill riskera något, snarare ta det säkra för det osäkra. Neymar´s fötter är några av dom dyraste på planeten så att chansa och tro att det är bra är att spela ett spel med höga odds och det är nog ingen av finansiärerna intresserade av.

Första matchen för Brasilien i VM går mot Schweiz och går den 17:e juni.