Neymar är inte orolig över att missa VM

Kommer Neymar vara fullt återställd i foten när VM börjar och hinner formen bli på topp.

En hel nation höll andan i slutet av februari när Neymar vart utburen på bår i stormötet mot Marseille. I slutet av mars tvingades han till en fotoperation där all prognoser pekade mot att han skulle vara tillbaka på plan ett i maj. Prognosen för maj verkar hålla i sig, alla VM älskare kan vara lugna Neymar kommer till VM i Ryssland.

Neymar spelar fotboll om en månad igen

I slutet av februari råkade Neymar ut för en allvarlig fotskadad i mötet mot Marseille. Fotskadan som han ådrog sig visade sig vara så allvarlig att han tvingades till operation i slutet av mars. Många brasilianska fotbollsfans var oroliga över att Neymar skulle missa VM trots att doktorerna sa att Neymars fotskada kommer att läka inom åtta veckor.

Frågan kanske inte enbart handlar om att hans fot ska läka utan även vilken form Neymar är i när VM börjar. Det är inte helt lätt att vara borta i åtta veckor för att sedan få några träningar innan ett VM. Han kommer sakna matchtempo och framförallt hur stor påverkan har fotskadan haft? Kommer han kunna använda foten 100% eller blir det bara 80%?

I en intervju med brasilianska TV Globo säger Neymar att foten läker precis som den skall och att han bara behöver en månad till innan han är redo att spela fotboll igen.

Brasilien behöver Neymar för att gå långt i VM

Det brasilianska landslaget startar VM den 17 juni med att möta Schweiz, dem som på förhand spås om att slåss om topp två tillsammans med Brasilien.

Neymars klubblag PSG gick ut med ett uttalande om Neymars rehabilitering i fredagskväll där de säger att läkningen och rehabiliteringen har utvecklas precis som de hade hoppats. De säger även att han kan belasta foten helt. De kommande 9 dagarna kommer PSG att sätta en prognos på Neymars återvändo till fotbollsplanen.

Många hoppas på att prognosen ska vara ännu bättre om en månad i och med att då hinner Neymar få upp en toppform strax innan VM börjar. Mycket talar även för att brassen kommer spela desto bättre ju längre Brasilien kommer i turneringen vilket de andra landslagen blir rädda över.