Grupp D – med Lionel Messi och Island

Uppstickaren Island finns i grupp D och dom ska tas på fullaste allvar.

En VM-grupp behöver inte alltid bestå av fyra fantastiska fotbollslandslag utan den kan ha andra ingredienser för att klassas som en mycket intressant grupp. Grupp D har många ingredienser för anses som en av dem mest intressanta VM-grupperna i Ryssland VM 2018.

Vilka landslag är med i Grupp D?

Grupp D består av Argentina, Island, Kroatien och Nigeria. Gruppspelet i VM i Ryssland 2018 startar den 16 juni där Argentina ställs mot Island och Kroatien ställs mot Nigeria. Gruppen känns ganska oviss trots att Argentina och Kroatien är jättefavoriter att gå vidare från gruppspelet till åttondelsfinalen. Det lag som kan röra om i grytan ganska rejält är Island där det är dags att ta dem på fullaste allvar och sluta se dem som en skrällnation.

Det kan mycket väl vara så att Argentina som var silvermedaljörerna i det senaste världsmästerskapet åker ut redan i gruppspelet. Argentina är ett landslag som förlitar sig till fullo på en enda spelare, Lionel Messi. Det är inte konstigt med tanke på att han är världens bästa fotbollsspelare tillsammans med Cristiano Ronaldo.

Kroatien är ett landslag fullt med stjärnspelare på varje position men däremot har landslaget skakats om efter Lukas Mordic och hans rättegång. Trots omskakningen briljerade Kroatien i VM-kvalet och det känns som att de även kommer göra det i D-gruppen.

Argentina och Kroatien måste ses som favoriter i Grupp D

Det enda riktiga hotet för gruppfavoriterna Argentina och Kroatien är Island. Kommer Island lyckas rubba dessa två lag? Troligen inte. Det är högst sannolikt att Kroatien och Argentina tar sig vidare från Grupp D.

Argentina är ett landslag lett av Lionel Messi, troligen hans sista världsmästerskap där han endast saknar en VM-guldmedalj för att gå in i historieböckerna som den bästa fotbollsspelaren genom tiderna. Messi kommer göra ett rejält försök att ta sitt land hela vägen till finalen. Kommer han lyckas? Nej, det kommer han troligen inte göra. Däremot har Messi bevisat flera gånger att han kan lyckas med vad som helst och därför vill vi inte räkna bort Argentina ur leken alltför fort.

Kroatien har ett alldeles för bra lag för att inte klara sig vidare från gruppspelet. Kroatiens landslag är så pass bra att de faktiskt har möjligheten att gå ända till final om de har lite tur med motståndet på vägen dit.