Sigurdsson kamp mot klockan

Gylfi Sigurdsson’s knäskada kommer enligt uppgift vara återställd i tid till VM startar.

Gylfi Sigurdsson’s knäskada får hela den isländska nationen att hålla andan. De första ryktena som sipprade ut ur de isländska medierna var att Sigurdsson kommer missa VM. Everton gick ett par dagar senare ut med att Sigurdsson kommer med största sannolikhet att vara tillbaka inom sex till åtta veckor.

Sigurdsson borta sex till åtta veckor

Gylfi Sigurdsson som till vardags spelar som offensiv mittfältare i Everton är en av Islands mest tongivande landslagsspelare. Under sina 55 landskamper har 28-åringen lyckats med bedriften att göra 18 mål som mittfältare. För sex dagar sedan kom uppgifterna att Sigurdsson hade åkt på en knäskada och skulle missa världsmästerskapen i Ryssland.

Ett par dagar senare kom även uppgifterna direkt från Evertons läger att Sigurdsson enbart kommer missa spel i sex till åtta veckor. Det betyder att Sigurdsson kommer vara tillbaka i spel strax före VM i Ryssland drar igång för det isländska landslaget.

En hel nation håller tummarna för att den viktiga mittfältskuggen är tillbaka när gruppspelet drar igång. För att Island ska ha någon som helst chans att gå vidare ur gruppen behöver de en pigg och kreativ Sigurdsson.

Kommande matcher för Island

Den 23 mars spelar Island en träningslandskamp mot Mexiko. Träningslandskamper innan en VM-turnering drar igång brukar vara speciella. Oftast brukar man inte kunna dra stora växlar ur en sådan landskamp i och med att laget provar nya spelare och nya sätt att spela på, däremot får man inte förväxla det med att tränarna vill se en bra match.