Kapacitet: 45105

Byggd: 2013

Kazan Arena

Kazan arena i form av en näckros

Kazan arena finner vi öster ut från Moskva på ett avstånd av ungefär 85 mil.  Arenan ligger ca 5 kilometer utanför stadskärnan och med bil tar det ca 15 minuter från järnvägsstationen i Kazan. Även bussar och spårvagnar passerar arenan men räkna då med lite längre tid.

Placeringen är precis invid floden Kazanka.  När man ser arenan ovanifrån så har den formen av en näckros. Det är ett naturskönt läge men ändå nära stora vägar så att man enkelt kommer dit. Arkitektföretaget som står bakom designen är samma som ritat Wembley Stadium och Emirates Stadium i London.

Evenemang på Kazan arena

Arenan byggdes år 2013 och är hemmaarena åt fotbollslaget FC Rubin Kazan. Arenan har tidigare haft flera event där det första var Summer World University Games som genomfördes 2013 då arenan precis stod färdig.  Både invigningsceremoni och avslutningsceremoni genomfördes där.

Första fotbollsmatchen som spelades var i augusti 2013 och stod mellan Rubin Kazan och Lokomotiv Moscow som då slutade oavgjort med 1-1. FIFA Confederations Cup har också haft aktivitet här under 2017.

Förutom detta har det även genomförts World Aquatic Championships på arenan då man byggde två stycken 50 meters pooler endast för den händelsen.

Upplevelser i Kazan

Stadskärnan ligger i riktningen sydväst från arenan och där finns en hel del att uppleva. Vill du se något i närheten av arenan kan du besöka Victory Park med historiska delar från krig och militär verksamhet. Här finns bland annat ett ubåtstorn, minor, kanoner och beskrivningar till varje del. Kan vara intressant att se lite andra saker kanske om vädret tillåter.

I staden finns annars många olika muséer och historiska byggnader samt gott om restauranger och pubar. Det finns också bra med hotell. Här finns även flera vattenparker och Oceanarium att besöka.

Arenan kommer ha ett antal matcher under VM 2018 och både kvartsfinal, gruppspel och åttondelsfinaler.

Matcher som spelas på Kazan Arena