Zlatan gjorde succédebut i Galaxy där Janne Andersson såg matchen

Zlatan gjorde succédebut i LA Galaxy

Zlatan Ibrahimovic gjorde som Zlatan Ibrahimovic alltid gör när han kommer till en ny fotbollsklubb, han dominerar i debuten. I helgens match var Zlatan inbytt efter 70 minuter när LA Galaxy låg under med 3-1. När matchen blåstes av stod det 4-3 till Galaxy och Zlatan hade svarat för två mål, ett drömmål och ett mål på övertid. Såg Sveriges förbundskapten Janne Andersson matchen? Självklart!

Vad säger Sveriges förbundskapten Janne Andersson om Zlatans drömdebut i MLS?

Janne Andersson såg självklart Zlatan Ibrahimovic drömdebut i den amerikanska fotbollsligan eller åtminstone höjdpunkterna av matchen. Varenda fotbollstränare ute i världen dreglar över Zlatans fantastiska volleymål. Det är så imponerande att se hur han gång efter gång överraskar. Självklart går inte MLS jämföra med någon av de bättre ligorna i Europa men för att göra det som Zlatan gjorde måste man ha extrem talang.

Som vanligt när det går bra för Zlatan börjar det komma hundratals frågor till den svenska förbundskaptenen. Andersson har lärt sig av tidigare misstag och svarar därför alltid lite trevande.

”Det är sex veckor till du ska ta ut truppen – hur känner du för den här situationen?
– Som jag sagt tidigare: för mig är situationen som den är. Det är inte ens en situation utan jag har förhållningssättet att de spelare som sagt ja till landslaget jobbar vi med och de som sagt nej eller avstår, som Andreas Isaksson och Pontus Wernbloom som gör det jättebra, men de har sagt nej precis som Zlatan och då säger jag att det är jätteroligt att det går bra för svenska fotbollsspelare och grattis till deras prestationer. Så ägnar jag mig åt landslaget och de som vill vara med där. Svårare än så är det inte. Det är många andra som krånglar till det.” – Säger Janne Andersson till Aftonbladet.se

Den stora frågan som fortfarande är på allas läppar är, kommer Zlatan spela VM 2018 i Ryssland? Vi hoppas på det!

Svenska folket vill inte se Zlatan Ibrahimovic

Enligt en undersökning som Aftonbladet gjorde så vill inte det svenska folket se Zlatan i VM. Vilket är helt absurt att folk röstar nej till att se honom spela. Vi har argumenterat om Zlatans vara eller icke vara tidigare. För oss är det självklart att Zlatan skall vara med i VM och det måste varenda expert där ute också tycka. Däremot är det extremt oklart varför svenska folket inte vill se Zlatan i VM.