Kommer Zlatan Ibrahimović till VM i Ryssland?

Såklart ska Zlatan med till VM i Ryssland 2018

Zlatan Ibrahimović till VM i Ryssland 2018 har varit ett hett samtalsämne ända sedan det svenska herrlandslaget tog sig till den tjugoförsta upplagan av fotbollsvärldsmästerskapet. Det finns två läger när det kommer till frågan om Zlatan skall med till VM eller inte! Både ja och nej sidan har sina argument.

Ja eller nej till att Zlatan Ibrahimović ska med till fotbolls-VM i Ryssland 2018

Zlatan Ibrahimović trots sin ålder på 36 år är fortfarande en världsstjärna som troligen skulle ta en plats i alla VM landslagstrupperna. Därför är det ganska fascinerande att delar av det svenska folket argumenterar emot att Zlatan inte skall få vara med den svenska VM-truppen.

Hur kan man som en person som hejar på det svenska herrlandslaget vilja att elvafaldiga guldbollen vinnaren inte skall vara med i landslaget? Med Zlatan i landslaget ökar våra chanser att gå vidare längre än från gruppspelet eftersom Zlatan är en spelare som kan avgöra en match på egen hand och ta Sverige till nya höjder.

Argumentet att Zlatan är för gammal håller tyvärr inte. Det är bara att se den senaste träningsmatchen mot Rumänien där Sverige var totalt uddlösa. Det är även svårt att säga att det svenska landslaget imponerande offensivt mot Chile. Chile och Rumänien är de två senaste träningsmatcherna Sverige spelade och de har två till träningsmatcher innan VM. Återigen med Zlatan i landslaget skulle vi få ett offensivt hot.

Ett annat argument som är skrattretande är att Zlatan inte var med i VM-kvalet och därför blir det orättvist att han skulle få vara med i VM. Det roliga med detta är att många spelare under VM gör sin första match i landslaget. Det faller sig ganska naturligt att sånt händer i och med att spelare utvecklas och kan få sitt genombrott efter kvalet.

Det europiska VM-kvalet håller på i två år medan andra världsdelars VM-kval håller på 3 till 4 år. Därför faller det sig ganska naturligt att det finns debutanter i ett VM. Dessutom kan man vända på detta argument mot att hur mycket har Zlatan inte gjort för det svenska landslaget? Det är nog snarare orättvist om han inte får vara med.

Får bästa fotbollsspelaren genom tiderna utan konkurrens skulle inge en respekt hos motståndarna trots att han är 36 år och han lämnade Premier League för ett par dagar sedan. Just det, han spelar inte i en världsliga längre. Det argumentet är nästan värst. Det svenska landslaget har landslagsspelare som spelat i Allsvenskan, en fotbollsliga som rankas som den sämsta i Europa.

Zlatan Ibrahimović ska med till VM-turneringen i Ryssland

Kommer Zlatan Ibrahimović till VM i Ryssland. Vi på VM-Guide redaktionen tycker det är självklart att Zlatan ska med till turneringen. Inget snack om saken. Det skulle vara en fröjd att få se Zlatan i sitt sista stora mästerskap och vi tror det kittlar lite extra för Zlatan. Han har precis lämnat Europa och fotbollens världsscen i den bemärkelsen. Ett VM är hans sista chans att säga adjö på ett sätt som bara Zlatan kan göra.