Neuer tillbaka i träning

Manuel Neuer har varit fotskadad sedan september 2017 men nu är han tillbaka i träning igen. Kommer han vara återställd till VM 2018?

Bayern München jublar, Tyskland jublar och alla motståndare suckar. Bayerns burväktare Manuel Neuer är tillbaka i träning efter sina frakturer i foten. München’s tränare Jupp Heyckes säger att han är mycket nöjd med hans framfart där allt ser ut att gå precis i riktningen som väntat. Uttalandet från Bayerns tränarstab var ett efterlängtad sådant i med att det har varit osäkert om Neuer skulle bli återställd till VM 2018. Det är fortfarande inte helt klart att han kommer hinna bli återställd till VM men allt lutar mot det i skrivande stund.  

Manuel Neuer har börjat tränat med klubblaget igen

En av världens bästa fotbollsmålvakter det senaste årtiondet åkte på en allvarlig fotskada i september och har sedan dess inte spelat en fotbollsmatch. Klubblaget Bayern har inte påskyndat comeback, utan för dem har det hela tiden varit viktigt att ”skynda långsamt” så att Neuer kommer tillbaka utan några komplikationer alls och kan fortsätta nämnas som de bästa målvakterna i världen i många år framöver.

Däremot har det tyska folket varit oroliga med tanke på att Neuer är ett måste i landslaget för att det tyska landslaget ska ha chansen att försvara VM-guldet från 2014. Därför kom uttalandet från Bayerns tränare Jupp Heyckes som en lättnad där han säger att Neuer har börjat träna för fullt på en del övningar med laget samt att allt går som de har väntat sig. Betyder detta att Manuel kommer bli helt återställd till VM? Sannolikt är fallet så!

Tyskland en guldfavorit med Neuer i mål

Det tyska landslaget kommer till VM i Ryssland som en av de stora favoriterna till att vinna VM-guld. De är inte bara VM-favoriter utan dem är även de regerande världsmästarna. Tyskarna har ett enormt favoritskap på sig och de skulle känna sig mycket lugnare med världens bästa burväktare i målet när VM startar än att ställa upp med ett mer osäkert kort. Dock om man ska vara ärlig är Tyskland så pass bra att de skulle ha möjligheten att vinna VM med sin andremålvakt, tredjemålvakt och säkert även med sin fjärdemålvakt.