Två debutanter i den franska truppen

Lucas Hernandez och Wissam Ben Yedder är två debutanter i det franska landslaget.

I slutet av mars spelar det franska landslaget två träningslandskamper mot Colombia och värdnationen Ryssland. Didier Deschamps tog ut en ganska väntad landslagstrupp där vi får se två debutanter, Lucas Hernandez och Wissam Ben Yedder.

Lucas Hernandes och Vissam Ben Yedder debuterar i Les Blues

Ben Yedder har haft en drömlik vecka minst sagt. Ben Yedder som spelar klubbfotboll i det spanska laget Sevilla fick i veckan hoppa in under Champions League mötet mot Manchester United. Ben Yedder gjorde två mål vilket gjorde att han och Sevilla skickade ut Manchester United ur Champions League. Kort därefter kom beskedet att den franska landslagstränaren Didier Deschamps tog ut Ben Yedder till träningsmatcherna mot Colombia och Ryssland.

”Tack så mycket allihopa. Det är en stor glädje för mig som jag inte kan beskriva med ord. Alla vet hur mycket jag har hoppats och jobbat för att den här dagen ska komma. Det är en enorm stolthet för mig och för alla som alltid har stöttat mig”, skriver Ben Yedder på Twitter.

Den andra debutanten i landslaget är Atlético Madrids Lucas Hernandez som har haft en fantastisk säsong. Mittbacken Hernandez har varit en defensiv klippa för Atlético Madrid. Hernandez kommer med största sannolikhet få hoppa in i båda matcherna. Om Didier ser det han vill se är det högst troligt att 22-åringen kommer lyckas ta en plats i den franska VM-truppen.

Frankrike än av guldfavoriterna i sommarens VM

Frankrike och det franska landslaget ses som en av dem stora favoriterna i sommarens världsmästerskap i Ryssland. Landslaget har en snudd på perfekt mix när det kommer till truppen. Allt hänger på att laget drar åt samma håll och då kan det mycket väl bli guld. Självklart måste de få några studsar med sig som alla lag behöver.

Första prövningen för Frankrike är de kommande träningsmatcherna i slutet av månaden. Även fast det enbart är träningsmatcher behöver tränarstaben se rätt mentalitet ute på plan för att komma med harmoni till VM.