Temperaturen på Uruguay

Uruguays fotbollslandslag.

Uruguay är ett fotbollslandslag som har en fantastisk VM-historia där dem mer än ofta spelar över sin förmåga när VM skall avgöras. De kommer till VM i Ryssland som det 17:e bästa landslaget i världen enligt FIFA’s världsrankning. I slutet av mars när de spelade två träningsmatcher mot Wales och Tjeckien vann dem båda matcherna enkelt. Förväntningarna är alltid skyhöga på Uruguay från det Uruguanska folket. Frågan är om de har kapaciteten att ens ta sig vidare från gruppspelet i Ryssland! 

Snackisen – Blir det respass redan i gruppspelet

Uruguay är ett landslag som besitter offensiva kvalitéer som få landslag kan drömma om. Däremot är inte offensiven allt i fotboll, det gäller att hålla tätt bakåt också. Många oroar sig över att det Uruguanska landslaget kommer få det svårt i Grupp A där det egentligen inte finns några landslag som skrämmer slag på motståndarna.

Den andra snackisen och kanske den mest intressanta snackisen på förhand är om Suraéz kommer hålla sina känslor i styr eller kommer göra något dumdristigt? Det var ett tag sedan han skapade negativa rubriker. Har han helt enkelt mognat och lärt sig att hålla sina känslor i styr i Barcelona.

Frågetecknet – Kommer de kunna hålla tätt bakåt

Offensiven är det knappast något problem med däremot är det defensiven som kommer bli det stora frågetecknet under 2018 års VM turnering. Något som Uruguay skall vara glada över att de har hamnat i en sådan pass relativt lätt grupp där ingen av lagen har ett offensivt hot som kommer pröva Uruguays dåliga defensiv. Det finns egentligen två tänkbara scenarier där landslaget tar sig vidare från gruppen ganska enkelt eller att de gör ett riktigt dåligt VM och bara får med sig något poäng.

Stjärnorna – Ett landslag fyllt med världsstjärnor

Uruguay har ett stjärnspäckat herrlandslag med många spelare som skulle kunna ta plats i det flesta VM-lagerna. Luis Suárez, Edinson Cavani, Diego Godin och José María Giménez är de största stjärnorna i landslaget där de två förstnämnda herrarna är de absolut mest tongivande spelarna. Prickar kvartetten in formen med ett mittfält som spelar över vanliga förmåga då finns det egentligen inga gränser.

Skadeläget – Inget att oroa sig för i dagsläget

Det finns inga skador att oroa sig för i dagsläget vilket alltid är en god nyhet.

Temperaturen – Lika osäkert som en svensk sommar

Temperaturen på landslaget är väldigt otydlig i dagsläget där de har valt att möta två sämre nationer när det kommer till de senaste två träningsmatcherna. Den sista träningsmatchen innan VM är dessutom mot Uzbekistan vilket inte kommer signalera någon som helst form på landslaget. Däremot finns det många begåvade spelare i landslaget viket medför förhoppningar men samtidigt en osäkerhet.