Temperaturen på Ryssland

Det Ryska fotbollslandslaget.

Ryssland är landet som arrangerar det tjugoförsta världsmästerskapet. Det är landets första VM-arrangemang där ett helt lands rykte står på spel. Då tänker vi främst på att de ska anordna en turnering i yppersta världsklass. Det ryska landslaget har inte lika stora förväntningar på sig, kanske inhemska men inga världsliga förväntningar på sig. Utan att kunna se in i framtiden tror vi att Ryssland går vidare från gruppen för att sedan åka ut direkt i sextondelsfinalen.

Snackisen – finns det dopade spelare i landslaget

Ryssland har under de senaste åren slagits med dopingrykten där det främst har handlat om andra sporter än just fotboll. Förra sommaren började rykten sprida sig att flera ryska landslagsspelare har dopat sig. Hittills har det bara varit en snackis där inget har bevisats. Däremot har många röster höjts under den senaste tiden att det måste bringas någon klarhet i frågan.

Som det ser ut nu kommer vi inte få någon klarhet i frågan innan VM. Skulle fallet vara så att landslaget har dopat sig, då kommer den bomben brisera en stund efter VM.

Frågetecknet – Hur bra är egentligen landslaget

Även fast Ryssland tillhör en av favoriterna i Grupp A känns det fortfarande riktigt osäkert hur bra landslaget egentligen är. Det finns en del som hävdar att ryssarna inte kommer gå vidare från gruppspelet medans andra hävdar att de har chans på medaljer. Vi hamnar någonstans där emellan där vi tror att de tar sig vidare från gruppen men åker ut direkt i utslagsspelet.

Stjärnorna – Ett landslag fyllt med inhemska stjärnor

Ryssland har enbart en landslagsspelare som spelar utanför Ryssland och det är Denis Tjerysjev som tillhör Real Madrid men är utlånad till Valencia. Hittills har han inte spelat en enda match i La Liga men trots det anses han vara en av landets största stjärnor. Trots att Tjerysjev anses vara en stjärna får han inte alltför mycket speltid i landslaget. Kanske blir det hemma-VM som blir hans stora genombrott?

Skadeläget – Inga skador på aktuella VM spelare

I skrivande stund är det inga aktuella VM spelare på skadelistan vilket alltid är positivt inför en turnering.

Temperaturen – Varken kallt eller hett

Det hetaste med hela det Ryska landslaget är att de är värdnationen, annars finns det inte så mycket annat att jubla över. De har har hamnat i en extremt lätt grupp som de borde gå vidare från utan några större problem. Väl i åttondelsfinalen börjar allvaret och det kommer bli ett bryskt uppvaknande.