Temperaturen på Portugal

Det Portugisiska herrlandslaget i fotboll.

Det Portugisiska landslaget kommer till världsmästerskapen i Ryssland som de regerande Europamästarna. Historiskt sett är det inte många landslag som har lyckats vara både regerande Europamästare och Världsmästare. Senast ett landslag gjorde det var det Spanien och innan det var det Frankrike, genom att vinna VM 1998 och sedan vinna EM 2000. Portugal har inte ett lika starkt landslag som både Frankrike och Spanien hade, därför kommer det bli en mycket tuff uppgift för dem att lyckas med bedriften. Däremot har dem Ronaldo i sitt lag och han skulle kunna ta Portugal till ett VM-guld på egen hand.

Snackisen – Cristiano Ronaldo är någon som alltid berör

Cristiano Ronaldo är en spelare som alltid berör. Antingen älskar du honom eller så hatar du honom. Det finns få fotbollsintresserade som har en neutral åsikt om honom. Däremot är det svårt att argumentera emot hans färdigheter. Han har återigen haft en fantastisk säsong där han har dominerat i både landslaget och i klubblaget. VM 2018 känns som att det kommer bli Ronaldos världsmästerskap där han mycket väl kan ta Portugal mycket längre än vad många förutspår.

Frågetecknet – Hur mycket kan laget hjälpa Ronaldo

När det kommer till landslaget handlar det återigen om hur mycket laget kan stötta Ronaldo på hans jakt att ta hem VM guldet till Portugal. I den senaste träningsmatchen mot Holland visade laget absolut inga kvalitéer att de skulle tillhöra en medaljkandidat. Däremot är det många veckor kvar till VM och lagformen går att slipa på i kommande matcher innan VM. Frågan är dock om laget verkligen är så pass bra för att kunna skrälla och ta hem VM-guldet. Som dagsformen ser ut idag känns det inte alls som att Portugal skall anses som en medaljkandidat.

Stjärnorna – CR7 den megastjärnan

När det kommer till Portugal handlar det egentligen bara om en spelare, Cristiano Ronaldo. Trots att det Portugisiska landslaget består av en handfull andra stjärnor så hamnar de i skymundan när en av världens bästa fotbollsspelare genom tiderna äntrar fotbollsplanen. De andra stjärnorna gillar nog att vara i skuggan samt att de erbjuds mer ytor på planen eftersom bevakningen är stenhård på CR7 under spelets gång.

Skadeläget – Inget att oroa sig för

Porutgal har som många andra landslag inga skador på sina spelare vilket alltid är ett gott tecken inför en turnering. Skulle det vara så att någon spelare förutom Ronaldo skadar sig har dem likvärdiga ersättare på bänken och därför drabbas de inte lika hårt.

Temperaturen – Som en svensk sommardag där ingen riktigt vet hur vädret skall bli

Portugal är alltid ett landslag som man ska räkna med dels för superstjärnan samt att de är ett mycket skickligt landslag. Däremot är det lite osäkert på hur bra landslaget är och vilken form de kommer med till VM. Pekar alla planeter rätt är det inte helt omöjligt att de står som världsmästare, pekar inte allt som de ska men de får lite studsar med sig och Ronaldos galna form håller i sig då finns det medaljchans. Det skulle dessutom kunna vara så illa att landslaget får lämna  i gruppspelet. Vi helgarderar oss här för att vi är så pass osäkra, det kan sluta lite hur som helst.