Ett skadedrabbat Mexiko

Träningsmatchen för Mexiko slutade i katastrof

Natten till den 28:e Mars 2018 så spelade Mexiko en träningsmatch mot Kroatien som slutade i ren katastrof för landslaget. Matchen spelades på AT&T arenan i Texas. Mexiko förlorade både matchen och tre av sina spelare, Nestor Araujo, Carlos Salcedo och Diego Reyes.

Matchinfo

Mexiko är rankade på 17:e plats och Kroatien på 15:e plats enligt FIFA/CocaCola world rankning. Vi visste att det skulle bli en tuff match. Redan efter en kvart fick mittbacken Nestor Araujo bryta och tas till sjukhus efter han ådragit sig en allvarlig knäskada. Det var kroaten Ante Rebic som ramlade över hans ben i en närkamp. Mittbacken var en av Mexikos stora hopp inför VM i Ryssland.

Nestor Araujo har deltagit i 26 landskamper i landslagets färger och varit med när U-23 gruppen vann OS-Guld 2012 i England. Nästa bakslag kom när försvararen Carlos Salcedo tros ha fått en fraktur på nyckelbenet och riskerar att missa VM. Mittfältaren Diego Reyes tros bara ha dragit på sig en lindrigare skada då han sågs halta av planen och i nuläget verkar det som han kommer att delta i truppen den 17:e juni när Mexiko möter Tyskland i sin första VM-match.

Sverige och Mexiko är i samma grupp

Både Sverige och Mexiko blev lottade till Grupp F i VM tillsammans med Sydkorea och Tyskland. Samtliga lag förlorade deras första träningsmatch inför mästerskapen. Sverige förlorade mot Rumänien med 1-0, Mexiko förlorade mot Kroatien med 1-0, Tyskland förlorade mot Brasilien med 1-0 och Sydkorea förlorade med 3-2 mot Polen. Det kommer bli ett intressant gruppspel för Sverige och vi ser att det finns goda chanser att komma vidare till slutspel.