Temperaturen på Argentina

Argentinska herrlandslaget i fotboll kommer till världsmästerskapet i Ryssland som en av medaljfavoriterna.

Lionel Messi har under det senaste årtiondet dominerat världsfotbollen tillsammans med Cristiano Ronaldo. De båda har vunnit allt som går att vinna förutom VM. Detta kommer med största sannolikhet bli Messis sista mästerskap där han vill kröna en fantastiskt fotbollskarriär med ett VM-guld. Skulle han lyckas ta det Argentinska fotbollslandslaget genom hela VM skulle han med största sannolikhet räknas som en större hjälte än Diego Maradona. Kommer han och det argentinska herrlandslaget klara av den bedriften?

Snackisen – Kommer detta bli Messis sista VM turnering

Lionel Messi valde att avsluta sin landslagskarriär när Argentina förlorade Copa America finalen. Ett par dagar senare hävde han sitt beslut på grund av att den stora besvikelsen hade lagt sig. Messi kommer till detta VM med ett enormt fokus där han enbart har en uppgift, det är att vinna VM och där han kommer ta till varje möjlighet för att lyckas med det.

Den andra snackisen är den senaste träningsmatchen mot Spanien där Messi valde att se matchen från läktaren. Argentina vart förnedrade och förlorade matchen med 6-0- Det är ett resultat som ingen från Argentina ville se. Kommer de hinna repa sitt sargade självförtroende innan VM? Det tror vi.

Frågetecknet – Hur bra är Argentinas defensiv

Efter den stora förnedringen i träningsmatchen den 27:e mars höjdes många röster där experter ordade fram och tillbaka om hur bra landslaget egentligen är. De hävdade att Argentina är ett landslag som upprätthåller en illusion och skrämmer slag på många andra nationer på grund av att de har Messi. Det kan säkerligen ligga lite sanning bakom det, däremot får man inte undgå fakta att dem har presterat på hög nivå i de två senaste mästerskapen och mycket talar för att de kommer nå liknande nivåer trots förnedringen.

Stjärnorna – Lionel Messi en spelande legendar

Lionel Messi är en fantastisk fotbollsspelare som har dominerat världsfotbollen det senaste årtiondet. Vi alla fotbollsälskare skall vara extremt tacksamma att vi får följa honom under vår tid.

Messi är utan tvekan Argentinas landslag, hans form är högst avgörande för hur bra landslaget kommer prestera under VM-turneringen 2018.

Skadeläget – Finns inget att oroa sig för

Detta känns mer och mer som en onödig punkt i artikelserien VM Temperaturen eftersom så pass många landslag är helt befriade från skador. Argentina har i skrivande stund ingen nyckelspelare skadad, de kommer till VM med bästa möjliga trupp.

Temperaturen – Ett landslag som kommer leverera varma briser

Argentina har i de senaste mästerskapen överraskat och tagit sig längre i turneringen än vad många har väntat sig. Det vi frågar oss är om det verkligen är en överraskning att visa en sådan stark jämnhet. Underskattas Argentina på något märkligt sett trots att de har Messi i laget och en handfull till spelare som kan leverera på allra högsta nivå? Ju mer man tänker på det desto snurrigare blir det.