Temperaturen i Frankrike

Det franska herrlandslaget minuter innan avspark.

Det franska landslaget kommer till fotbollsvm i Ryssland med stora förväntningar där många experter och tyckare menar att de tillhör en av guldfavoriterna. Förväntningarna är förståeliga med tanke på vilka fantastiska fotbollsspelare de har, truppen som de kommer kunna få ihop till VM kommer vara ett extremt välkomponerat lag. Det är just laget som kommer vara ledordet för landslaget under världsmästerskapet. 

Snackisen – Snacket om medaljer

Den absolut största snackisen i fotbollsvärlden är i dagsläget chanserna till en VM-medalj. Många experter hävdar att Frankrike tillhör en av dem största medaljfavoriterna där en del experter till och med målar upp dem som guldfavoriter. Vi är redo att dras med i hajpen där vi också gärna målar upp det franska landslaget som en mästerskapsfavorit.

De kommer från ett Europamästerskap där de tog bronsmedalj, laget har blivit äldre, mer rutinerat och framförallt bättre. En VM-medalj finns helt klart i sikte, sedan vilken valör det blir kan vi inte sia om i dagsläget. Däremot är väl ett brons eller silver det mest rimliga. Ett guld tror vi bli alldeles för tufft.

Frågetecknet – Är Frankrike tillräckligt bra för att nämnas som en medaljkandidat

Nu väljer vi att gå emot oss själva en smula där vi först väljer att följa med på hajpen och tro att Frankrike kommer ta medalj till att göra en helomvändning och ifrågasätta alla experters uttalanden.

Herrlandslaget har en fantastiskt mix där de har en helhet och bredd som gör att det blir svårt att ifrågasätta tyckarnas åsikter. Däremot är en given fråga om laget kommer dra åt samma håll, det har varit ett problem i tidigare mästerskap. Drar laget åt samma håll och får lite studsar med sig då kan det bli en grym turnering. Samtidigt som det kan bli en turnering som fransmännen sent kommer glömma finns risken för totalt fiasko där de får lämna mästerskapet redan i gruppspelet.

Stjärnorna – Ett landslag med superstjärnor men avsaknad av en megastjärna

De blå saknar en megastjärna som många andra stora nationer har. Dock har det visat sig vid flera tidigare turneringar att en megastjärna inte alltid är ett måste för att vinna ett mästerskap.

Är Paul Pogba, Antoine Griezman, Kylian Mbappé, N’Golo Kanté och Oliver Giroud megastjärnor? Kanske. Om fallet är så får vi ta tillbaka vårt uttalande om megastjärnor.

Frankrike påminner en hel del om det tyska landslaget som gång på gång visat att laget går före jaget. Fotboll är en lagsport och inte en sport för individen. Detta är något som de kan dra nytta av.

Skadeläget – Inga oroande skador på nyckelspelare

Det franska landslaget har varit förskonade för skador på nyckelspelarna än så länge. Däremot är det många matcher kvar innan VM startar vilket gör att risken fortfarande finns att någon av nyckelspelarna kan skada sig.

Temperaturen – Glödheta förväntningar som snabbt kan bli en iskall turnering

Inför VM-starten är temperaturen stekhet på landslaget där förväntningarna från folket, experterna och spelarna själva är enormt höga. Många förväntar sig att det ska bli medalj där en del till och med tror på guld. Spelar landslaget som ett lag finns det absolut chanser. Däremot kan det bli ett bryskt avslut redan i gruppspelet och hela turneringen kommer ses som ett megafiasko.

Trots att vi lämnar dubbla budskap i texten tror vi fortfarande att Frankrike kommer ta medalj.