Tar EM-mästarna Portugal hem gruppen?

Portugal kommer starka till VM efter sin EM vinst mot Frankrike 2016. Det var något som man väntat länge på. En seger över Frankrike var väldigt länge sedan det inträffade, faktiskt en bit över 40 år sedan. Detta också efter att Cristiano Ronaldo varit tvungen att lämna planen på grund av en alldeles för hög smärta i knäet. Smärtan hade orsakats av en krock med Dimitri Payet några minuter tidigare. 1-0 blev resultat den gången, nu två år senare undrar vi vad resultatet kommer att bli, främst då i gruppspelet till en början och då är det Spanien det handlar om.

Spanien eller Portugal som gruppvinnare

En snabb kik på oddsläget visar att dem flesta tror att Spanien kommer att vinna det här mötet men vi är inte helt säkra på det. Portugal har levererat bra i sina matcher och även förvånat en hel del. Matchen är ju en av dom verkligt stora med två storlag som möts och resultatet kommer vara direkt avgörande för fortsättningen. Som alltid är det vinna eller försvinna här men i detta läge blir det lite extra intressant. Båda dessa lag kan gå vidare såklart och chansen är stor för det. Utmanarna är Iran och Marocko och både Portugal och Spanien borde klara av dessa.

Ligger Frankrike i vassen och lurar

I grupp C ligger Frankrike och lurar och tänk tanken om det blir ett möte mellan Portugal och Frankrike i ett utslagsspel. Undrar hur tankarna kommer gå då när Portugal senast tog hem vinsten i EM. Såklart vore Frankrike extremt sugna och taggade på att plocka hem den vinsten. Andra tänkbara motståndare som kan dyka upp är ju såklart Brasilien, Tyskland eller Argentina. Självklart finns det en hel del wildcards här och man ska inte tro att dom bästa kommer vinna grupperna här eller hamna på andra plats. Just i VM kan vad som helst hända.