Kommer Zlatan till fotbolls VM i Ryssland?

Zlatan lämnar Europa för att spela i LA Galaxy.

Det har tisslat och tasslats en hel det om att Zlatan Ibrahimovic har varit på väg att lämna Manchester United. Igår kväll stod det klart att Zlatan lämnar United omedelbart. Ryktena började direkt ta fart, vilken klubb var Zlatan’s nästa destination? Det började pratas en hel del om LA Galaxy, en klubb som har varit uppe på tapeterna redan innan Zlatan skrev på för United. Idag vart det klart att Zlatan väljer att lämna Europa för att spela två säsonger i den Amerikanska ligan. Är det bra eller dåligt för landslaget?

Öppnar USA flytten upp för att Zlatan kommer spela VM i Ryssland?

Zlatans chanser att bli uttagen till VM ökar inte med klubbytet. Bollen har hela tiden legat hos honom, det är han som bestämmer om han ska delta i Ryssland eller inte. Det som gör att chansen ökar att han till slut kommer tacka ja till fotbolls VM är att han troligen vill visa upp sig på världsscenen en sista gång. I United spelade han i en av de bästa ligorna och i ett av dem bästa lagen i världen. När han spelar i USA kommer inte hela världen titta på honom och ligan är inte i närheten av dem europeiska ligorna.

Zlatan’s val av klubb ses som att han varvar ner sin karriär med att få chansen att promota fotbollen i USA och bygga på sitt varumärke. Smart val helt klart.

Vad säger Janne Andersson om Zlatan?

Janne Andersson som överhuvudet i det svenska landslaget har hela tiden sagt att det är upp till Zlatan om han vill vara med i VM eller inte. Janne Andersson vet att Zlatan skulle tillföra mycket i landslaget där han trots att han har varit skadad är den bästa anfallaren Sverige har. Zlatan skulle inte bara bidra med rutin utan han skulle också sätta rädsla i motståndarna i och med att han stundtals fortfarande är en världsspelare. Janne Andersson skulle nog hoppa av lycka om Zlatan ringer och säger att han gärna åker med till Ryssland.