Kommer Riley McGree’s skorpionmål ta honom till VM i Ryssland

Riley McGree Australien

Kommer Riley’s skorpionmål ta honom ända till VM i Ryssland 2018 och är han en kommande bollkonstnär.

Det var i fredags som den 19-åriga australiensiska spelaren Riley McGree lyckades med ett konstmål, även kallat skorpion mål i matchen mellan Newcastle Jet’s och Melbourne City. Genom målet har Riley placerat sig på listan över dom spelare som Bert van Marwijk funderar på att ta ut i truppen till VM i Ryssland 2018.

Beskrivet som det största målet i A-ligans historia

Att bli känd över en natt och dessutom placera sig med bläck på pappret i stället för med blyerts som aspirant till VM 2018, det är väl en sammanfattning av vad som hänt för Riley. Det var i ett uppspel mot mål som Riley lyckades få till ett skorpion mål där målvakten inte ens rörde fötterna utan bara vände sig om och såg bollen gå i mål i perfekt placering vid krysset. Ett mål man inte får se ofta men när det väl händer är det ju magiskt. Att ha kylan och beräkningen i tuffa situationer och placera bollen och ta chansningen det tyder på väldigt bra analyserande spel. Något som Australien också behöver i sitt VM lag.

Australien är i grupp C vilket är en tuff grupp och en snabb analys tyder på att Australien troligen kommer få sista platsen när gruppspelet är avslutat, därför letar Bert van Marwijk med ljus och lykta efter spelare som kan vara tänkbara att göra det yttersta och nu verkar det som att ljuskäglan träffat just Riley och kanske får vi se honom i VM.

Kommer vi få se magiska konstmål i VM

Såklart hoppas vi det! Ett mästerskap av denna storlek brukar bjuda på spektakulära varianter där alla spelare försöker göra sitt yttersta men inte många har kylan att utnyttja situationen och ta chansen för att åstadkomma det där lilla extra. Det handlar inte om uppvisning egentligen utan i alla sammanhang att få bollen i mål och överlista målvakten.

Här kan du se Riley’s skorpion mål:

Zlatans magiska cykelsparksmål mot England

I A-landskampen mot England 2012 vid invigningen av Friends Arena måste stämningen varit magisk, inte minst för att Sverige vann med 4-2 men det konstverk som Zlatan målade upp med sin cykelspark  långt utanför målområdet och målvakten Hart är alldeles för långt ute för att ha någon som helst chans att ta bollen.