Jag kan sponsra FIFA med mitt bettingbolag

Har Zlatan beslutet i egna händer eller måste han rätta sig efter FIFA och regelboken.

Zlatan fortsätter att skapa rubriker trots att han befinner sig på andra sidan Atlanten. Zlatan säger till Eurosport att han kan sponsra FIFA med sitt bettingbolag. Storsponsor under VM-turneringen kan bli något som kan kosta Ibrahimovic lite för mycket.

Zlatan Ibrahimovic säger att att han kan sponsra FIFA

För ett par veckor stod det klart att Zlatan gick in i ett samarbete med bettingsidan BetHard där han blev en av ägarna samt ansiktet utåt i en påkostad kampanj i TV och tidningar. Att Ibrahimovic valde att gå in i en bettingsida är något som skapat många rubriker samt fått många människor att fundera.

För ett par dagar sedan började det pratats om att Zlatan inte kommer få delta i VM på grund av FIFA’s ”Coode of ethics”. Först och främst finns det inget konkret från FIFA samt att det inte ens är helt klart att Zlatan kommer vilja vara med i VM eller om han ens blir uttagen.

Det är inte en fråga för FIFA det är en fråga för mig om jag vill

Zlatan är inte bara en enormt skicklig fotbollsspelare utan han är även extremt duktigt på att marknadsföra sig själv genom sina uttalanden. Där han oftast säger saker som skapar rubriker men han säger det alltid med ett leende på läpparna och därför framställs han aldrig som arrogant eller självupptagen. Tyvärr förstår inte alla människor detta där de kan tycka att han är arrogant och självupptagen.

”Codes of ethics” är inget som skrämmer Zlatan. Zlatan säger till Eurosport i intervjun att det är han själv som bestämmer om han ska följa med till VM i Ryssland. FIFA kan inte stoppa honom, det är bara han själv som väljer där han gärna sponsrar FIFA med sin bettingsajt.

Den stora frågan som fortfarande kvarstår är om Zlatan kommer till VM eller inte. Vi hoppas verkligen på att det händer, han skulle vara ett enormt tillskott för Sverige.