Grupp H – en grupp som kan sluta hur som helst

Grupp H är spännande och svår att tippa och kan sluta hur som helst.

Grupp H är den sista gruppen i Världsmästerskapet i Ryssland 2018. Grupp H är en mycket öppen grupp som skulle kunna sluta hur som helst. Trots att gruppen är extremt svajig finns det ändå ett landslag som är favoriter och det är Polen som kommer från ett urstarkt VM-kval. Vilka två lag som går vidare från Grupp  H är en gåta som kommer bli löst den 28 juni.

Vilka landslag deltar i Grupp H

Grupp H består av fyra landslag som skulle kunna besegra vilket landslag som helst samtidigt som de skulle kunna förlora vilket landslag som helst. H-Gruppen kommer bli en mycket intressant grupp att följa med tanke på att de kommer göras tonvis med mål framåt samtidigt när gruppspelet avgöras skulle vilket som helst av det fyra landslagen gå vidare till åttondelsfinalen.

I Grupp H finner vi Colombia, Polen, Senegal och Japan.

Polen och Colombia går vidare från Grupp H

Polen är landslaget som skall vara dem stora favoriterna  i gruppen men gruppen i sig är alldeles för osäker för att ge någon favoritstämpel vilket känns konstigt att skriva med tanke på vilket urstarkt VM-kval Polen hade samt att de har Europas bästa målskytt i truppen. Det andra lagt som skall ta sig vidare från gruppen är Colombia ett landslag som tog sig till kvartsfinalen i de senaste världsmästerskapet samt att de slutade 3 i Copa Americá.

Däremot får man inte räkna bort Senegal som har fantastiska toppar men samtidigt kan det klappa ihop totalt. Allt hänger på hur öppningsmatchen går. Japan är ett landslag som spelar som ett lag där de har en del individuella spelare som kan prestera på toppnivå.

Grupp H är verkligen en osäker grupp. Kanske är den inte så osäker när väl Världsmästerskapet i Ryssland 2018 startar där både Colombia och Polen har visat formbesked i sina träningsmatcher. Hur som haver skall det bli en mycket intressant VM-grupp att följa!