Englands Alex Oxlade-Chamberlain missar VM efter knäskada

Alex Oxlade-Chamberlain

Alex Oxlade-Chamberlain fick en knäskada som kommer innebära att deltagande i VM i Ryssland 2018 inte är möjligt.

England tappar en av sina mittfältare till VM i Ryssland 2018, Alex Oxlade-Chamberlain. Det stod klart i och med att skadan var ett faktum i senaste matchen mellan Liverpool och Roma. Alex tvingades lämna planen på bår och under presskonferensen sa tränaren Jürgen Klopp att skadan är allvarlig men det är för tidigt att säga vad den innebär. Hur mycket påverkas nu England till VM när man tappar en av sina mittfältare? 

Alex blir borta från spel sex till nio månader

Skadan var ett faktum när Liverpool’s Alex Oxlade-Chamberlain i den första perioden av Champions League seminfinalen mot Roma försökte nå bollen. Alex försökte komma ikapp och tackla Aleksandar Kolarov men istället träffar hans ben högre upp och han får en knäskada. Om det var en vridning eller berodde på kraften och att knäet flexade vidare över en hälsosam vinkel vet vi inte. Han blev liggande och fick efter försök att resa sig till slut lämna planen med bår. Nu väntar rehabilitering för att komma i spel till nästa säsong. Värt att nämna är att Alex hade en knäskada för två år sedan vid EM spelet och missade även det.

Liverpool bekräftar på sin hemsida att Alex blir borta:

Liverpool FC can confirm Alex Oxlade-Chamberlain’s 2017-18 season is over for both club and country due to a knee ligament injury sustained against AS Roma on Tuesday evening.

Liverpool FC kan bekräfta att Alex Oxlade-Chamberlain’s 2017-18 säsong är över både vad gäller klubben och landet vilket orsakades av en ska på knä ligamentet och som uppstod i matchen mot AS Roma på tisdagens kväll.

Hur påverkas det engelska landslaget av Alex bortfall

Alex Oxlade-Chamberlain har blivit en etablerad spelare i det engelska lagbygget och nu försvinner en väldigt bra spelare för landslagtränaren Gareth Southgate och som det var tänkt skulle han starta i den första matchen mot Tunisien den 18 juni. Alex var en nyckelspelare i lagbygget där han skapade energi och målmöjligheter framåt och hade ett väldigt bra samspel. Nu måste England tänka om och se vem som kan fylla upp platsen av Alex. Det är inte heller många dagar kvar tills det är skarpt läge och England som alltid har det där favoritskapet på sig. Vad gäller grupp G har man utmanarna Panama och Tunisien för att säkra andra platsen. Har England spelet på plats och fyller ut efter Alex borde man gå vidare från gruppspelet, men man har inte råd med flera skador innan VM.