Kapacitet: 44929

Byggd: 2014

Spartak Stadium

Spartak Stadium är en av två arenor i Moskva

Namnet grundar sig på en av dom mest populära klubbarna i Ryssland och också ”folkets team”. Dock hade laget ingen egen arena utan fick hoppa runt på diverse arenor runt omkring. Till slut påbörjades byggnationen av deras egen arena under 2010 på ett tidigare flygfältsområde och 2014 stod den klar. Man spelade den första matchen den 5 september 2014.

Designen av arenan föreställer ihopflätade diamanter i formen av Spartak´s logotype. Fasaden kan även ändra färg beroende på vilket lag som spelar på arenan.

Spartaks färger är rödoch vit och när nationallaget spelar ändrar färgerna till dom i Rysslands flagga.

I Moskva kommer matcher spelas i Luzhniki stadion och Spartak stadium som då ligger nordväst om Moskva. Från centrala Moskva tar det ca 40 minuter med bil men enklast är såklart att ta kommunala färdmedel och enklast är nog tåget som stannar ca 900 meter från arenan. Från centrala Moskva tar det 34 minuter och är sex stycken stopp.

Området här kring arenan kan man klassa som en förort, det är ganska långt mellan butiker och utbudet är inte stort. I närområdet hittar du bensinstation, små butiker typ snabbköp samt en MacDonalds inte långt från arenan.

Vårt tips är att inte uppehålla dig nämnvärt i området eftersom det finns dåligt med upplevelser och utbud utan istället ta dig in igen till dom centrala delarna av Moskva.

Matcher som spelas på Spartak Stadium