Kapacitet: 35000

Byggd: 2018

Kaliningrad Stadium

Kaliningrad Stadium – arenan mitt i staden

Kaliningrad Stadium ligger på Oktyabrsky Island som är en ö mitt i staden Kaliningrad. Kring ön flyter floden Pregolja. Vi befinner oss väster om Moskva på ett avstånd av ca 130 mil. Arenan är helt ny och det är lite speciellt att man funnit plats centralt i staden att bygga en helt ny arena. Kring stadion byggs även upp butiker, restauranger och promenadstråk så det är en helt ny stadsdel som nu tagit form.

Den här arenan är den minsta som ingår under VM2018 och det får plats ca 35000 åskådare. Från början var antalet åskådare tänkt att vara större men under byggnationen tillkom en del problem som gjorde att konstruktionen fick ändras.

Arenan är en multi-arena och det finns plats för att genomföra flera olika sportevent såväl som konserter.

Kaliningrad Stadium under VM2018

På denna arena kommer det spelas gruppspelsmatcher. Roligt med denna arena och denna stad är att du kan enkelt förflytta dig mellan arenan och stadens utbud.

Kaliningrad har många saker att se både vad gäller sevärdheter från kringsminnen, museer eller natur och parker. Staden erbjuder också massor av restauranger och pubar och det finns väldigt bra möjligheter att kombinera en trevlig fotbollsresa med att också se många delar av staden och att utforska både nöjesliv och kulturella sevärdheter.

Matcher som spelas på Kaliningrad Stadium