Fisht-Stadium-VM-Ryssland-2018

Kapacitet: 47659

Byggd: 2013

Fisht Stadium

OS arenan i Sotji blir nu VM arena 2018

Olympiastadion Fisht i Sotji invigdes 2013 inför vinter OS 2014 och nu är det dags igen att stifta bekantskap med denna arena då en del av matcherna i fotbolls VM 2018 genomförs just här. Den här arenan är redan historisk då både invigningen och avslutningen av vinter OS 2014 skedde här. Bygget av arenan kostade en bit över 600 miljoner US dollar och till det ska också läggas kostnaden när den under 2016 byggdes om för att nu kunna öppna taket. Man har även utökat publikplatserna. Denna ombyggnad gjorde man då man fick reda på att Sotji skulle bli en av dom städer som deltar i Fotbolls VM 2018.

Arenan ligger i kustområdet i Adler som är i sydävstra Ryssland invid Svarta havet. Arenan placering är söderut sett från Moskva och på ett avstånd av ca 165 mil. Här i området finns många nybyggda arenor för olika sporter varav den största arenan är just Olympiastadion Fisht. Namnet på arenan kommer från ortens högsta berg som heter Mount Fisht. Numera har fotbollslaget Zjemtjuzjina den här arenan som hemma arena.

Såklart har den här arenan en särställning när det har skett både invigning och avslutning av OS på denna plats. Dock har fokus flyttats under detta fotbolls VM till dom större städerna Moskva och S:t Petersburg men en hel del matcher kommer ändå att genomföras här.

Matcher som spelas på Fisht Stadium