Tysklands nittionde världsmästerskap

Dom regerande världsmästarna är också guldfavoriterna i VM i Ryssland 2018.

Tyskland är en fotbollsnation som alltid levererar. Till varje VM-turnering kommer landslaget med en stark lagmaskin som får alla motståndarlag att darra lite extra. VM i Ryssland 2018 är inget undantag där det tyska landslaget kommer som regerande världsmästare och är återigen en av guldfavoriterna.

Regerande världsmästare som en av guldfavoriterna

Det tyska landslaget kommer till världsmästerskapet som regerande världsmästare. Tittar man på de olika spelbolagen har många Tyskland som en av favoriterna. För det tyska landslaget är det ingen ny situation att tillhöra guldfavoriterna, det är något som de tyska landslagsspelarna har fått vara med om sedan det första världsmästerskapet.

Tyskland har hamnat i samma grupp som Mexiko, Sverige och Sydkorea. Det är en grupp som Tyskland skall vinna men samtidigt är det en relativt tuff grupp där egentligen alla lag kan slå alla. Däremot är Tyskland ett landslag som alltid spelar som ett lag oavsett hur stora fix-stjärnor truppen har och därför brukar Tyskland nästan aldrig överraska negativt.

Förändringar sedan senaste världsmästerskapet

När Tyskland vann VM i det senaste mästerskapet år 2014 var en av lagets största stjärnor Philip Lahm. En liten spelare som lämnade ett enormt tomrum efter sig. Vem skulle ersätta denna gigant? Det tyska folket såg ingen ersättare. Under de två senaste åren har en annan högerback från samma klubb som Lahm, Bayern München, klivit fram och tagit ansvar, Joshua Kimmich. Joshua Kimmich var tidigare mittfältare som för två år sedan skolades om till högerback vilket har visats sig vara en fantastisk omskolning. Under årets ligaspel har Kimmich stått för 15 assist på 34 matcher vilket är helt enormt för en högerback. Det verkar onekligen som att Lahm’s skor är fyllda.

Det var inte bara Lahm som lämnade det tyska landslaget efter det efterlängtade VM-guldet utan det var en rad andra spelare som valde att tacka för sig efter att de hade vunnit det största som går att vinna som landslagsspelare. Däremot var alla dessa spelare i slutet av sin karriär där många yngre spelare flåsade i nacken och fick mycket speltid under mästerskapet. Därför är egentligen det enda frågetecknet Lahm’s ersättare och vem som faktiskt ska göra mål i landslaget. Ska Thomas Muller kliva fram i ännu ett VM? Det känns tveksamt men han har visat tidigare att VM är hans scen.