Tufft gruppspel väntar Asiens högst rankade lag

Iran kvalade bäst i sin grupp

I kvalspelet till VM lyckades Iran bäst av dom deltagande lagen och gick ur kvalspelet med hela 22 poäng. Detta var kanske inte helt oväntat eftersom laget går bra och har bland annat  anfallaren Sardar Azmoun med i teamet. Det här laget är ett av Asiens bäst rankade lag och har senaste tiden gjort stora framgångar men hur stora chanser har laget att gå vidare från sitt gruppspel under VM 2018?

Tufft gruppmotstånd för Iran

Kikar vi i gruppen och vilka deltagare som finns är det tuffa motståndare. Även om Iran är ett riktigt bra lag kommer det krävas extrema insatser för att klara sig vidare.Vad sägs om Portugal, Spanien och Marocko? Är det kört redan från början i den här gruppen för Iran, ja en del ligger säkert i hur man lyckas i den initiala matchen. Får man en förlust direkt kan psyket påverkas mycket och såklart känner nog spelarna att det kan vara kört redan innan det egentligen börjat.

Iran möter två riktigt bra lag i Portugal och Spanien men psyket spelar roll och det är inte alls säkert att Iran förlorar, slår man från underläge finns det goda chanser. Lag som går ut på planen och redan vet eller känner att dom kommer vinna kan ofta göra misstag eller spela sämre än vad dom egentligen kan och här har såklart Iran en bra chans.

Marocko är ett lag som måste besegras

Ja, Marocko måste helt enkelt besegras, det finns inga alternativ. Laget rankar som nr 42 på FIFA’s världsranking och Iran är bättre, dom är på plats 33 så dom ska ta hem det här. Kan man gå ur gruppspelet med en vinst mot Marocko har man en bra position att kunna skapa underverk och ha möjligheten att ta sig vidare.

Nuvarande förbundskapten sparkad från portugals herrlandslag

Förbundskapten Carlos Queiroz kom senast från Portugal från vilka han blev sparkad. Orsaken sägs vara att han på något sätt försvårat arbetet med anti-dopingen. Carlos är känd för att ha hittat dom portugisiska speltalangerna under guldåren och han är säkert väldigt kompetent för den här uppgiften. Helt klart är det här en kompetent tränare och vi hoppas att han har insikten att peppa och motivera laget på bästa sätt för denna svåra uppgift.

Hursomhelst blir grupp B en mycket spännande historia att följa