Temperaturen på Spanien

Det Spanska herrlandslaget strax innan matchstart.

Det spanska landslaget har under 2000-talet dominerat världsfotbollen med två EM-guld, 1 VM-guld och klubblagen från den inhemska ligan La Liga har vunnit Champions League vid massor av tillfällen Det enda landet som egentligen kan mäta sig med Spaniens framgång är Tyskland. Landslaget kommer till Rysslands VM som en av de stora favoriterna där mycket hänger på om Madrid och Barcelona falangen lyckas dra åt samma håll trots alla schismer som uppstått de senaste åren.

Snackisen – De tuffa träningsmatcherna inför VM

Spanien har inte valt att spela lätta träningsmatcher, de vill testa sig mot absolut bästa motstånd. Den 23 mars ställdes dem mot Tyskland i en match som slutade 1-1. Fyra dagar senare den 27 mars spelades andra träningsmatchen mot Argentina. Spanien visade enorma offensiva kvalitéer där de spelade ut det Argentinska landslaget helt med 6-1.

Den 3 juni möter Spanien Schweiz och 6 dagar senare den 9 juni spelas den sista träningsmatchen inför VM mot Tunisien. Inte lika tufft motstånd som matcherna i mars men dock perfekta matcher för att komma förberedda till VM-start.

Frågetecknet – Hur bra är egentligen spanjorerna

Spanien är rankade plats åtta i världen på FIFA’s världsranking och de kommer från ett kvalspel där de dominerande sin kvalgrupp och tappade enbart en poäng när de spelade oavgjort. Trots detta ses inte spanjorerna som en av de klara guldfavoriterna, självklart är dem med i diskussionerna. Däremot någonstans där just i diskussionerna försvinner Spanien av någon märklig anledning.

Ett av VM’s absolut största frågetecken är ju helt klart: Hur bra är Spanien? Vi tror att de kommer vara med att slåss om medaljerna men mycket kan hända i ett VM.

Stjärnorna – Världsspelare på planen och på bänken

Spanien är ett stjärnspäckat landslag med toppspelare på varje position. De flesta spelarna i truppen skulle ta plats i vilket landslag som helst. De har till och med lyxen att de skulle kunna ställa upp med sitt reservlandslag i VM och fortfarande anses som en utmanare till medaljerna. Det är inte många fotbollsnationer som besitter liknande bredd.

Skadeläget – Inga skador att oroa sig för

Spanien har i dagsläget inga allvarliga eller längre skador på skadelistan som de behöver oroa sig för.

Temperaturen – Ett land med stigande temperatur

Spanien är ett land som trots sin enorma kvalitéer inte många pratar om inför VM 2018. Beror det på att de andra utmanarna Tyskland, Brasilien, Frankrike har så pass starka lag och Spanien ses mer som en underdog? Troligen är fallet så. Temperaturen är minst sagt stigande och det kan mycket väl sluta med en glödhet temperatur.