Temperaturen på Island

Det Isländska fotbollslandslaget spelar sitt första världsmästerskap i landets historia.

Den isländska framgångssagan tycks inte har något slut där dem för första gången i landets historia har tagit sig till ett världsmästerskap. Förväntningarna på det isländska landslaget är höga där det egentligen inte handlar om att de ska prestera utan världen suktar efter ännu en succé från det lilla ö-landet i Atlanten. 

Snackisen – Landets första världsmästerskap

Den stora snackisen på Island måste ändå vara att landet har tagit sig till sitt första världsmästerskap någonsin. Det ska bli en fröjd att följa deras framfart i VM trots att den inte kommer bli särskilt långvarig. Det som blir det mest fantastiska med Islands deltagande i VM är att ett helt land kommer följa dem, det kommer handla om en handfull människor som INTE kommer se VM-fotbollsmatcherna.

Hur kommer det gå för Island? Vi utgår från att de inte kommer ta sig vidare från gruppspelet däremot har dem de som vann de senaste fyra åren att överraska. Ska överraskningarna ta slut nu?

Frågetecknet – De dåliga resultaten i träningsmatcherna inför VM

Island spelade i mars två träningsmatcher, först den 23 mars mot Mexiko som har hamnat i samma grupp som Sverige. Den matchen förlorade Island med 3-0. Fyra dagar senare den 27 mars spelade Island mot ett annat VM-lag från Sydamerika, Peru. Även denna match förlorade Island med 3-1. Två resultat som inte ingjuter in en bra känsla för VM.

Innan VM startar spelar Island två träningsmatcher till. En mot Norge och en mot Ghana. I dessa två matcher behöver Island visa ett helt annat spel, annars kan VM bli en mycket tråkig historia.

Stjärnorna – Gylfi Sigurðsson och alla de andra sson:arna

Gylfi Sigurðsson är det stora stjärnan i landslaget med sina 55 landskamper och 18 landslagsmål. Mittfältaren som till vardags spelar klubblagsfotboll i Premier League med klubben Everton. Sigurðsson är den stora pådrivaren i landslaget, hela landslaget kan luta sig mot honom.

Skadeläget – Storstjärnan Sigurðsson knäskadad

Ett helt land håller andan i och med att Sigurðsson har en knäskada som kanske inte läker till VM. Han jobbar i skrivande stund mot klockan men förhoppningarna finns ändå att skadan ska vara helt återställd till VM-starten. För att Island skall ha någon skrällchans i VM behöver dem en frisk Gylfi.

Temperaturen – Blir det ett vulkaniskt utbrott

Ett vulkaniskt utbrott kommer det definitivt bli under Rysslands VM. Det säkra utbrottet står det isländska folket för, de kommer som under EM bjuda på fantastisk uppslutning och stöttning till sitt land. Hur är egentligen temperaturen på landslaget? Det är högst oklart, just nu är det en vilande vulkan, hur är temperaturen på en sådan? Vi vet inte. Kommer den explodera? Det finns risk att de tar sig vidare från gruppen och kanske första slutspelsmatchen också.