Temperaturen på Egypten

Egyptiska herrlandslaget i fotboll.

Egypten kommer till VM med ett starkt landslag hänfört av glödheta Mohamed Salah som verkar göra mål på varenda läge han får. Egypten kom tvåa i det senaste Afrikanska mästerskapet efter att förlorat finalen mot Kamerun. Historiskt sett brukar Afrikanska landslag inte lyckas särskilt bra i VM-turneringarna. Däremot är det något med årets upplaga som ändå ger förhoppningarna om ett skräll VM, det hade varit fantastiskt för världsfotbollen om fallet blev så. Fortsätter Salah’s målform och defensiven bländar då kommer det bli ett mycket roligt VM för egyptierna. 

Snackisen – Mohamed Salah’s galna målform

När det gäller det Egyptiska landslaget finns det egentligen bara en snackis och det är Mohamed Salah. Hans namn nämns överallt och det skrivs spaltmeter om honom. Salah’s Liverpool ska spela semifinal mot Roma i Champions League i veckan. Där är det sannolikt att han och Liverpool kommer spela Champions League final i slutet av maj, strax innan VM.

Frågetecknet – Kommer landslagets defensiv hålla i en VM turnering

Offensiven är inga problem för Egypten, de har en spelare på toppen som kan avgöra fotbollsmatcher på egen hand. Däremot räcker det inte med att enbart ha en spelare i ett lag, det är trots allt en lagsport. Den stora frågan som hela fotbollsvärlden ställer sig är om egyptiens landslag är en tillräckligt stark lagapparat som kan hålla mot ett motstånd av världsklass? De kommer klara det i gruppspelet däremot är det stora frågetecknet hur de kommer klara det i utslagsspelet. Allt handlar såklart om motståndet.

Stjärnorna – En klart lysande stjärna

Superstjärnan Mohamed Salah är den klart största stjärnan i landslaget. Utöver honom finns det antal spelare i Premier League, Amerikanska fotbollsligan, Portugisiska ligan, Saudiarabiska ligan samt att vi har en spelare i den Finska ligan. Det är ett landslag med rutin från de europeiska ligorna vilket talar för ett landslag med rutin.

Skadeläget – Skadefritt landslag

Det finns inga skador på spelare som är givna för en VM-plats.

Temperaturen – Ett ljummet landslag som kan skrälla

Egypten har haft turen att de hamnat i en av dem lättaste grupperna i VM. Nästan alla räknar med att dem ska ta sig vidare från gruppspelet där det stora testet kommer i utslagsspelet. Står stjärnorna rätt kan detta bli ett ganska roligt VM för Afrikas hopp, de kan skrälla sig vidare till en kvartsfinal. I ett utslagsspel i VM kan allt hända.