Tar sig Nigeria längre än åttondelsfinal detta VM?

Dom kallas ju SuperEagles, Nigerias fotbollslag. Vet inte om det kan hjälpa dom detta VM men i tre tidigare VM har dom åkt ur just i åttondelsfinalen så dom är säkert väldigt sugna på att ta sig vidare. Senast hände det i VM 2014 där dom åkte ut mot Frankrike och förlorade med 2-0.

Argentina är ett lag som Nigeria har förlorat mot flera gånger tidigare

I grupp D där Nigeria befinner sig finns också Argentina, ett spöke som dom förlorat mot flera gånger tidigare och det vore ju intressant om man kunde i alla fall bjuda på en riktigt omgång.

Övriga i gruppen är Island och Kroatien, också dom bra lag men vi tror faktiskt Nigeria kan bjuda på en riktigt runda här. Dom borde bli farliga för Island och kanske även ha en bra chans på Kroatien om man riktigt är på hugget.

Spelarmässigt då, ja det finns ett antal riktigt bra spelare i laget vilket också gör att Nigeria kan vara riktigt vassa i den här turneringen och verkligen överraska motståndarna. Det kan också vara en av deras styrkor att motståndarna helt enkelt inte förväntar sig att dom ska vara så bra. Här hittar vi en del riktigt intressanta spelare från Premier League samt några riktigt bra framtidslöften.

Många av spelarna är riktigt erfarna och kommer från klubbar som Arsenal, Leicester, Chelsea och även från Kinesiska superligan genom Tianjin Teda. Några av dom intressanta spelarnamnen kan vara Wilfred Ndidi, John Obi Mikel, Victor Moses, Ahmed Musa och Alex Iwobi.

Här finns mycket att hämta och får man bara ihop spelupplägget på rätt sätt kan det bli bra. En viktigt sak att hålla koll på för Nigeria är också att få till försvarsspelet på ett bra sätt, löser man den delen och hittar samspelet på ett bra sätt har man bra möjligheter att komma vidare i VM och visst vore det lite extra roligt om laget kom till en kvartsfinal.

I VM 2010 som gick i Sydafrika leddes laget av Lars Lagerbäck.

Nigeria är Afrikas topplag

I afrikanska mästerskapen har man deltagit över 17 gånger och vunnit inte mindre än tre guld, fyra silver och sju brons medaljer.