Sverige tappar fyra positioner på världsrankingen

fifa world ranking

Sverige tappar positioner på FIFA´s världsranking

Träningsmatcherna för det svenska landslaget i mars månad var ingen höjdare. Sverige förlorade både mot Chile och Rumänien. De två förlusterna innebär att Sverige tappar fyra placeringar på FIFA’s världsranking.

Svenska landslaget sjunker på världsrankingen

Sveriges herrlandslag spelade två träningsmatcher inför kommande VM. Först spelade svenskarna mot Chile hemma där de förlorade med 2-1 och sedan spelade de mot Rumänien där de förlorade med 0-1.

Dessa två förluster gjorde att Sverige åkte ner från 19:e till 23:e placering på FIFA’s världsrankning. Det svenska landslaget åker upp och ner på världsrankingen hela tiden och där man inte ska dra allt för stora växlar inför kommande VM-turnering.

Tyskland fortfarande etta på världsrankingen

Tyskland ligger fortfarande etta på världsrankingen där Brasilien ligger tätt efter. Det landslag som innehar den bästa positionen i världsrankningen som inte är med i VM är Chile, laget som Sverige förlorade mot i mars.

Belgien som anses vara en av de stora favoriterna inför VM 2018 hittar vi redan på en 3:e plats. Frågan på alla läppars inför stundande mästerskapet är om Belgien äntligen skall lyckas, blir det medalj? Blir det kanske till och med guld?

Det franska och schweiziska landslaget klättrade två placeringar medans Polen tappade 4 placeringar. Ett annat landslag som tog ett rejält kliv på rankingen var Tunisien som klättrade från 23:ee plats till respektabla 14:e plats.

Italien som missade VM är nu rankade på 20:e plats i världen där de tappade hela sex placeringar vilket är en av den sämsta världsrankingen de någonsin har haft.

Top 10 på FIFA’s världsranking:

  1. Tyskland
  2. Brasilien
  3. Belgien
  4. Portugal
  5. Argentina
  6. Schweiz
  7. Frankrike
  8. Spanien
  9. Chile
  10. Polen

Hur ligger våra nordiska grannländer till på världsrankingen? 

12. Danmark
22. Island
23. Sverige
49. Norge
63. Finland

Sverige ligger på en tredjeplats i Norden där Danmark innehar en mycket fin placering. Lars Lagerbäcks Norge har inte en lika imponerande placering där Finland faktiskt inte är allt för långt borta.