Sverige är bättre utan cirkus Zlatan

Zlatan Ibrahimovic tackar nej till att delta i Fotbolls VM 2018 i Ryssland.

Spekulationerna om Zlatans vara eller icke vara i landslaget har varit ett hett ämne de senaste månaderna. På torsdags förmiddagen gick Svenska Fotbolls Förbundet ut med att de hade pratat med Zlatan där han hade meddelat att det är nej som gäller. Bra eller dåligt för Sverige? Det finns många åsikter om det.

Ett skämt som pågått för länge

Det har höjts många röster och sedan kom det slutgiltiga svaret om det blir ett VM eller inte. Beskedet som kom idag var ganska väntat där han står fast vid sitt nej. Den tyska experten Raphael Honigstien säger bland annat till Sportbladet:

”Min personliga åsikt är att Sverige är bättre utan den cirkusen”

Lars Pollman som driver podcasten ”Yellow Wall Pod” är betydligt hårdare i sina ord och säger följande:

”Personligen tycker jag att hajpen kring Zlatan har gått över gränsen. Hela grejen är som ett skämt som pågått för länge. Men det hade definitivt varit intressant ur ett journalistiskt perspektiv att se honom (i VM) och se hur laget hade påverkats efter att ha klarat avancemanget utan honom.”

Tyskarna är inte helt överens om hur VM-gruppspelet kommer gå för Sverige. Honigstein menar på att Sverige är favoriter till att ta andraplatsen medan Pollman anser att Mexiko är favoriter till andraplatsen efter Tyskland. Vad vi är rörande överens om är att Tyskland är klara favoriter till att vinna gruppen där andraplatsen är en mer öppen historia.

Vad tycker det svenska folket om Zlatans nej till VM

Uppfattningen som man har fått av det svenska folket har hela tiden varit att vi svenskar inte välkomnar honom i landslaget. Det har varit det ena argument efter det andra argumentet. Oftast argument som inte innehåller empirisk statistik eller fakta, mestadels har det handlat om subjektiva åsikter.

I olika omröstningar runt om på internet har mellan 60-75% röstat på att de inte vill se Zlatan i VM. Grattis till er!