Simon Hedlund funderar på att byta landslag

Simon Hedlund börjar tröttna på att chanserna inte kommer. Är han på väg till Finland?

Simon Hedlund som är bofast i Union Berlin som huserar i tyska andraligan har börjat tröttna på att han aldrig får någon chans i det svenska landslaget. Därför funderar han på att byta landslag till det Finska landslaget eftersom hans mor är därifrån. Den finska landslagstränaren Markku Kanerva välkomnar Hedlund med öppna armar till det finska landslaget.

Skickar Hedlund bara en passning till Janne Andersson

Simon Hedlund öppnande nyligen upp för att spela för det Finska landslaget istället för att spela för Svenska landslaget. Anledningen är att han inte fått chansen i det svenska herrlandslaget vilket han tycker är märkligt med tanke på att han får spela hela tiden med sitt klubblag Union Berlin i den tyska andradivisionen.

Markku Kanerva som är förbundskapten för det finska landslaget öppnar direkt upp för Hedlund där han även säger att han inte varit i kontakt med honom till Ilta-Sanomat.

Simon själv säger att hans mamma är från Finland, detsamma gäller mormor och morfar. Han berättar vidare att han alltid har haft en tanke att byta till finska landslaget. Det framgår inte om tanken har uppstått nu när han inte fått plats i Sveriges herrlandslag.

Han har inte varit i kontakt med det finska fotbollsförbundet eller förbundskaptenen. Kanerva säger att han däremot har koll på vem Hedlund är.

Simon Hedlund en skrällspelare för VM 2018

Den stora frågan är om det finns någon plats för honom i landslaget och VM-truppen? Troligen inte, däremot har han en poäng med att han har spelat varje match under säsongen jämfört mot många andra som är med i landslaget som får sitta på bänken.

Han har fina kvalitéer som det svenska landslaget skulle behöva. Det skulle inte skada att testa honom i en träningsmatch inför VM. Tar Janne Andersson 25-åringens ord på allvar? Eller ser Janne det bara som ett test från Hedlunds sida?