Schweiz gör sitt sjunde VM i rad

Sjunde VM i rad och det 11:e man deltar i. Bästa placering för det talangfulla Schweiziska laget är kvartsfinal. Efter att ha haft en rejäl svacka under 70- och 80-talet är man nu på gång igen och det med besked. Detta VM kanske är det man tar sig vidare lite längre.

I kvalet tangerade Schweiz Portugals resultat och dom fick 27 poäng vardera. Portugal hade dock bättre målskillnad vilket gjorde att Schweiz fick en playoff mot Nordirland som man klarade med 1-0 genom en straff och i sista hemma matchen höll man undan och man var i VM.

Kan Schweiz hålla undan i gruppen

Det är en klart intressant grupp dom hamnat i. Brasilien måste man säga är förhandsfavoriten här men sen kan det bli en tuff match med Serbien, eller ”Dom vita örnarna” som dom också kallas. Schweiz får inte göra några misstag i spelet för då kan andra platsen vara förlorad. Serbien lyckades i VM 2010 vinna över Tyskland vilket man får säga var en bedrift i sig. Tyvärr förlorade man mot både Ghana och Australien och hamnade sedan sist i sitt gruppspel. Känns som att man ändå har en hel del att ge och kan vara en riktig utmanare och säkert är man också ute efter att göra bättre ifrån sig än VM 2010 så revansch vill man säkert åt.

Vi tror säkert att tränaren i Schweiz, Will Vladimir Petkovic har en bra plan för att stå emot Serbien och även eventuella överraskningar från Costa Rica. Vem minns inte VM 1990 då Costa Rica helt otippat spelade ut Sverige med 2-1. Man har även lyckats med en kvartsfinal i VM 2014 men man fick ge sig mot Nederländerna som vann på straffar den gången.

Man kan verkligen inte räkna ut Costa Rica. Vi tror att både Serbien och Costa Rica kan bli intressanta utmanare i den här gruppen men om tränaren håller taktpinnen rätt finns det goda möjligheter att Schweiz kan placera sig på en andra plats i gruppspelstabellen.