Saudiarabien hamnar i värdnationens grupp

Vilken lottning Ryssland fick – att hamna i samma grupp som Saudiarabien men inte nog med det, dom andra två lagen är Uruguay och Egypten. Kikar man på FIFA’s ranking är det följande:

Ryssland drog en bra lott i den här gruppen men nu är det ju inte det som det här ska handla om utan just Saudiarabien.

Lagets chanser att klara sig genom gruppen ses väl som något svaga men vem vet kanske kan man bjuda på ett hårt motstånd mot både Uruguay och Egypten och helt enkelt se till att vinna i alla fall en av dessa matcher och då är bara Ryssland kvar som lite mer jämställd motspelare. Såklart ger man ju lite extra när det väl gäller. Saudiarabiens insatser tidigare har varit mediokra och man har deltagit fyra gånger. Tre av gångerna åkte man ur i gruppspelet och en gång tog man sig till åttondelsfinal, det var 1994.

Säkert är man ganska sugen på att komma vidare och prestera bättre än tidigare. Det var nu 12 år sedan man spelade ett VM och då var det adjö direkt i gruppspelet.

Turbulent med tränarbyten i Saudiarabiens fotbollslag

Laget har senaste tiden haft en del turbulent tillvaro. Den senaste tränaren i raden är Juan Antonio Pizzi och det är faktiskt den tredje tränaren i laget under 2017. Han finns fortfarande kvar. Pizzi kommer senast från Chile där han ledde det chilenska laget till seger i Copa America 2016 men när Chile misslyckades i kvalet till VM var det dags att gå. Vi får hoppas att Pizzi är rätt person att ta laget vidare från gruppspelet så att vi får se Saudiarabien i utslagsspelet och visst vore det en skräll om man tog sig vidare till kvartsfinal.

Kvinnor får gå på fotboll i Saudiarabien

För övrigt får även kvinnor nu gå på fotboll i Saudiarabien och det känns ju lite extra bra. Senaste tiden har man lagt ner tid på att bygga om arenorna så att det ska fungera på bästa sätt, beslutet togs redan 2012 men det har krävts en del anpassningar.