Roberto Mancini tar över som Italiens förbundskapten

Roberto Mancini

Nu står det klart att Roberto Mancini blir Italiens nya förbundskapten. Efter fiaskot i kvalet som blev en tragedi är det han som ska se till att det inte kommer upprepas.

Sedan det totala fiaskot för Italien i play-off spelet när det svenska herrlandslaget slog ut dom med totalt 1-0 har flera huvuden fått rulla. Nu har Roberto Mancini skrivit på för att bli ny förbundskapten för Italien.

Italiens missade kval är en katastrof i landet

Såklart blir det ramaskri när en av de mest framgångsrika lagen missar sitt VM kval. Italien är vad man tycker en given deltagare i VM och vad sägs om 4 guldmedaljer, 2 silver och 1 brons. Att missa ett VM har inte hänt på 60 år i Italien. Såklart det är något som är fel när man inte tar sig vidare i kvalspelet.

Efter den förlorade matchen mot Sverige i play-off serien den 10:e november fick förbundskaptenen Gian Piero Ventura sparken från sitt jobb och tidningarna i landet fylldes med svarta rubriker. Gian Piero vägrade lämna sin post då han hade ett kontrakt som sträckte sig till 2020 men till slut blev motståndet för stort och han fick gå.

Missen i kvalet drog med sig chefen för det italienska fotbollsförbundet

Carlo Tavecchio avgick från förbundet ungefär en vecka efter Gian Piero och enligt uppgift avgick han av politiska skäl. Orsaken var att han fick ta stryk i sin position av att förbundskaptenen inte lyckades klara sitt uppdrag.

Han säger att situationen har blivit en tragedi i Italien och att det nu är han som får betala för misslyckandet.

Roberto Mancini kommer ta över som förbundskapten

I dagsläget är Roberto Mancini tränare för laget Zenit St Petersburg och när ligaspelet är slut är tankarna att han ska ta över det italienska landslaget.

Rykten har gått ett tag om att det ska vara just Roberto som är den intressanta för posten men inte förrän nu syns tydliga uppgifter om att Roberto har accepterat.

Mancini ska ha träffat högt uppsatta ansvariga inom ledningen under måndagen och nu har det blivit officiellt.