Risk för kravaller vid Sveriges träningsmatch mot Rumänien

Risk för kravaller i Sveriges träningsmatchi Rumänien.

Sveriges landslag har begett sig till Craiova i Rumänien för att spela en vänskapsmatch, det har kommit in uppgifter om att matchen är hotad av kravaller. En representant från FCU Craiova har uppgett till tidningen Gazeta Sporturilor att det har köpts över 6000 biljetter till matchen, han uppger även att de inte är där för att skapa problem utan för att visa sin närvaro.

Fyrdubblad beredskap

I vanliga fall när det spelas matcher på Ion Oblemenco arenan så brukar det finnas runt 200 personer som jobbar. Vid kvällens match kommer det finnas runt 800 eftersom det finns höjda risker för att upplopp utlöses. Biträdande kravallpolischefen Cristina Etegan uppger till rumänska tidningen att det kommer finnas 20 brandmän, 320 kravallpoliser, 360 vakter och 200 poliser närvarande vid matchen och att de är redo för alla typer av händelser.

Matchinfo

Det kommer bli en tuff match som troligtvis avgörs på straffar. Rumäniens förbundskapten uppger att de kommer spela väldigt fysiskt och att de kommer lyfta bollen mot mål. Sverige har kallat in reservtruppen, så ingen av spelarna som startade vid träningsmatchen mot Chile finns med i truppen ikväll. Sveriges största hopp i kvällens match kommer såklart att vara John Guidetti, men även Jimmy Durmaz. Om han visar att formen är på topp så kan han ta plats i startelvan vid VM 2018 i Ryssland.