Peru har bra möjligheter att ta sig till utslagsspel

Grupp C utmanar såklart men Peru är ett bra lag och har överraskat förut. I gruppen finns Frankrike, Danmark och Australien. Dom riktiga utmanarna är egentligen Frankrike och Danmark som kommer bjuda på hårt motstånd. Peru har väntat 36 år på att kliva in i VM igen så det är nog inget problem med formen eller att vara ordentligt taggade när det väl är dags.

Peru har deltagit i VM fem gånger om vi räknar med år 2018 och bästa placering är en kvartsfinal. Det skedde 1970. Närmaste målet nu är att ta sig vidare från gruppspelet så det är där fokus ska ligga. Här är man inte favorittippad att skrapa hem första platsen och inte heller andra platsen utan det är tredje platsen som är reserverad för laget.

Vi tror att Peru kan vara en verkligt farlig uppstickare i denna grupp och nog kan ta andra platsen från exempelvis Danmark, det förstås om laget är fullspikat med dom rätta spelarna. Två starka kort i Peru’s speluppställning är Renato Tapia som är extremt skicklig med bollen och i avancerade situationer samt Paolo Guerrero som också kvitterade för Peru under kvalspelet till VM i matchen mot Colombia. Tyvärr är just Paolo avstängd fram till maj men ska enligt uppgift vara spelklar till VM startar. Om inte något oförutsett inträffar tror vi att Peru har en bra chans i den här gruppen.