Panama gör sin VM debut

Panama har inte deltagit i VM tidigare så detta VM är deras första. Det ska bli extra roligt att se vad man kan prestera som debutant. Som förbundskapten har dom Hernán Dario Gómez som också varit fotbollsspelare själv. Hernán har tidigare tränat Colombia, tagit Ecuador till deras första VM år 2002 och blev år 2015 utnämnd till årets herrlagstränare i Concacaf. Det finns erfarenhet här det känner vi men frågan är hur bra spelarna är och vad dom kan prestera.

Det startar svårt för Panama

18 juni står man i ett möte med Belgien, ett väldigt bra fotbollslag och vi tror såklart att Belgien tar hem det här, konstigt vore det annars. Målet här är att klara sig bra genom matchen och sen ladda om inför nästa möte mot England. Inte heller det så enkelt så uppgiften blir riktigt svår som start. Såklart går man inte in i detta med tanken att man ska vinna VM men nu i debuten är det viktigt att inte få för många mål i baken. Mot Tunisien kan man ha en bra chans, glöm inte bort att man verkligen gjorde en skräll i kvalet så vi ska verkligen tänka på att Panama kan sticka upp ordentligt och man kommer ta sin chans.

Viktigt är nog att tänka på försvarsspelet också och inte bli för fokuserad på att bara försöka göra mål. Dom har en bra målvakt som storspelade i kvalet, Jaime Penedo som också varit med ett tag och det kan behövas. Förutom det finns en hel del intressanta spelare som säkert också kommer att växa under VM.

Vi tror Panama kan ge alla lag en bra match och bäst chans borde dom ha mot Tunisien. Tyvärr kommer det troligen inte räcka till att ta sig vidare om man tittar på motståndet så en rimlig placering är plats tre eller fyra i gruppspelstabellen.