Mexiko klarar kvalet till sitt sjunde VM i rad

Mexiko har deltagit i så många som 15 världsmästerskap och det gör dem till riktiga veteraner i mästerskapssammanhang, det är bara Italien, Brasilien och Argentina som har deltagit i fler. Landslagets mest betydande placeringen kom 1970 när de på hemmaplan tog sig till kvartsfinal, de åkte ur mot Italien som gick vidare för att vinna VM-Silver när de mötte Brasilien.

Mexiko klarar kvalet till deras sjunde VM i rad

Efter 10 spelade matcher står det klart att Mexiko får korsa atlanten och bege sig till Ryssland för att delta i deras sjunde fotbolls-VM i rad. Mexiko lottades till kanske en av de tuffaste grupperna tillsammans med Sverige, Sydkorea och Tyskland. Tyskland som för tillfället är rankade som #1 på FIFAs världsrankning och även deras första möte. Matchen går av stapeln 17:e Juni – 5pm CEST och TV4 kommer att visa det mötet.

Mexikos första VM var 1930

Mexiko var med första gången i VM 1930, det var även det första mästerskapet som FIFA arrangerade och det hölls i Uruguay. Det var även det enda mästerskapet som hållits utan ett kvalspel, så alla som deltog var fifa-affilierade och fick en inbjudan. Europa visade lite intresse att resa hela vägen till Sydamerika för att delta i ett fotbollsmästerskap så det vara bara fyra länder som deltog av 12 inbjudna.

I VM så lottades landslagen in i fyra grupper med fyra länder i varje, Mexiko lottades till grupp 1 med Argentina, Chile och Frankrike. Mexikos första match var den 13 Juli 1930 och de spelade mot Frankrike som hade tagit sig hela vägen över atlanten via en båt, matchen slutade med 4-1 till fransmännen som tog hem deras första VM-seger någonsin.

Det var även några domar skrällar i mästerskapet,  bland annat från den bolivianska domaren Ulises Saucedo som i matchen mellan Mexiko och Argentina där han blåste för hela tre straffsparkar.