Luka Modric riskerar fängelse

Luka Modric är indragen i en riktig härva som kan ge fem års fängelse.

Kroatiens största stjärna Luka Modric som till vardags spelar klubbfotboll i Real Madrid riskerar att hamna i fängelse där hans straff kan bli ända upp till 5 år för mened.

Modric kan få upp till fem års fängelse

Luka Modric tillhör inte en av dem mest populära fotbollsspelarna i det Kroatiska landslaget eller för den delen i hela landet. Den 32-årige fixstjärnan har blivit indragen i en riktigt härva med Dinamo Zagrebs tidigare klubbchef Zdravko Mamic. Zdravko Maimic står åtalad för att förskingrat stora summor från fotbollsklubben där den största delen av förskingringen kommer från försäljningen av Modric till Tottenham 2008.

När försäljningen gjordes av Dinamo Zagreb delades pengarna mellan Luka Modric, Zdravko Mamic och Dinamo Zagreb. Det kroatiska folket och framför allt anhängarna till fotbollsklubben Dinamo Zagreb menar att försäljningen inte gick rätt till.

Åklagaren hävdar att avtalet mellan Dinamo Zegrev och Luka Modric skrevs efter affären med Tottenham hade genomförts. Detta för att avtalet skulle kunna bakdateras för att Mamic på det viset skulle kunna skriva ett avtal där han skulle få en stor summa pengar i en sådan försäljning.

Modric har vid ett tidigare tillfälle bekräftat att fallet var så. I somras hölls det en rättegång där Modric hävdade att fallet inte alls var så. Detta har skapat enorma reaktioner i hemlandet.

Mened kan ge upp till fem års fängelse

Rättsprocessen mot Mamic pågår fortfarande. Om Mamic skulle fällas i denna rättegång betyder det att Luka Modric skulle dömas för mened. Om Luka Modric åtalas för mened kan han få ända upp till fem års fängelse.